nlc.hu
Aktuális

Féltékenységből késelés

Az nem szerelemféltés, hogy egy férfi megkésel egy nőt

Aki ilyet tesz, nem a szerelmét félti, hanem egyszerűen bűncselekményt követ el, mint ez a kecskeméti férfi.

Bár a rendőrség oldala szerelemféltésként vezeti fel, valójában annyi történt idén január elsején, hogy egy kecskeméti férfi nem bírta elviselni, hogy a korábbi élettársa szakított vele. A 68 éves gyanúsított többször próbált újra kapcsolatot kezdeményezni a nála 31 évvel fiatalabb nővel, aki azonban elutasította a közeledését.

A rendőrség oldalán szerelemféltésről van szó

A rendőrség oldalán szerelemféltésről van szó

Ha a férfi tényleg szerelmes lett volna a nőbe, akkor elfogadja a nő döntését, ám nem ez történt, O. János ugyanis újév napján ismét elment az asszonyhoz, majd az újabb visszautasítás után kést rántott és megszúrta áldozatát, majd megfenyegette a nő új barátját.

Szerencsére a rendőrök gyorsak voltak és még a lakásban elfogták Jánost, mostanra pedig vádemelést javasoltak ellene. A kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az asszony ugyan combtájékon és a mellkasán könnyű sérüléseket szenvedett, de a 9,5 centiméter pengehosszúságú kés akár komolyabb – életveszélyes – sérülést is okozhatott volna.

A nyomozók – a szakértői vélemény és a tanúvallomások alapján – módosították a gyanúsítást. Álláspontjuk szerint a férfi nem súlyos testi sértés kísérletét, hanem életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletét valósította meg – írja a police.hu.

Van segítség!

Ha úgy érzed, hogy az Te vagy hozzátartozód sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívd a rendőrséget a 112-es – ingyenesen hívható – segélyhívó számon, vagy tárcsázd az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as krízisvonalát.

De segítenek még: Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat

NANE (Nők a nőkért együtt az erőszak ellen egyesület)

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Nők joga honlap

Áldozatsegítő Szolgálat

Mit tehetsz, ha bántalmaznak?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top