nlc.hu
Család

Mégis nyitni fog a rovarirtásra hivatkozó gimi

Rovarirtásra hivatkozva nem nyitott volna a gimnázium, közbelépett a kancellár

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium épp az iskolakezdés időpontjára rendelt rovarirtást, így nem tudott volna jövő hétfőn megnyitni. A kancellár most mégis elintézte a megnyitást.

Nagy visszhangot kapott a magyar sajtóban, amikor kiderült, hogy hiába nyitnak az iskolák jövő héten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium nem csatlakozik hozzájuk, ugyanis pont arra az időszakra rendeltek el rovarirtást. Az igazgató levélben értesítette erről a szülőket, megjegyezve, hogy így nemcsak a 9-12. évfolyamokon folytatódik május 10-ig a digitális oktatás, hanem az iskolában ez a 7-8. osztályokra is ez vonatkozik. A kancellária most azonban keresztülhúzta a gimnázium számításait – írja a Telex.

Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (fotó: az iskola honlapja)

Eötvös Loránd Tudományegyetem Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (fotó: az iskola honlapja)

A kancellár ugyanis visszavonta az üzemeltetési jogok egy részét, és olyan gyorsan lezavarja a rovarirtást, hogy hétfőn már megkezdődhessen a tanítás az iskola osztálytermeiben. Közleményük szerint méltatlan és etikailag megkérdőjelezhető az a vezetői magatartás, amely bármiféle előzetes vezetői egyeztetés nélkül az egyetem egy másik szervezeti egységének felelősségi körébe tartozó feladat ellátására való hivatkozással kíván egy kormányzati döntést megkerülni.

Az iskolák újranyitásáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top