nlc.hu
Család

A beiskolázás költsége 2021-ben

Ennyi lehet idén a beiskolázás költsége

Van egy tétel, ami jelentősen megdobhatja a kiadásokat, ez az iskolatáska.

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő tanévkezdés előtt, ugyanis egy általános iskolás gyermek teljes beiskolázása akár 50 ezer forint is lehet, amennyiben a tanfelszerelések mellé új iskolatáska is szükséges. Az adatok a Regio Játékkereskedelmi Kft. saját értékesítési adatain alapulnak, valamint egy júliusban elvégzett online kutatáson, amelyben 1257, általánosiskolás-korú gyermeket nevelő szülő vett részt.

A beiskolázás költségeinek lényeges részét az iskolatáska teszi ki, tízből nyolc gyermek fog idén újat kapni. Az alsós gyermeket nevelő szülők egyharmada 15 ezer forintnál többet szán a megfelelő darabra, míg a felsős tanulók szülei jellemzően a 10-15 ezer forintos árkategóriában vásárolnak. Alapvető tanszerekre a megkérdezettek egyharmada 10-15 ezer forintot, egynegyede 15-20 ezer forintot, egyhatoda pedig 20 ezer forintnál is többet költ egy gyermek tanévkezdésekor.

A felmérés szerint a szülők 97 százaléka a hagyományos oktatást preferálja az online tanítással szemben, a megkérdezettek szerint ugyanis az utóbbi miatt több feladat hárult a szülőkre, de a technikai problémák és ingerszegény környezet is a negatívumok közé tartozik.

iskola

Fotó: Pixabay

Még több cikk a beiskolázásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top