nlc.hu
Család

Születésnapi kívánság: Anyu, oltasd be magad!

Egy dolgot kért születésnapjára egy amerikai kamasz, hogy édesanyja végre oltassa be magát

A 15 éves Andrew kívánsága nemrég teljesült.

Sheletta Brundidge ugyan több járványügyi intézkedést is betartott, de egészen eddig nem volt hajlandó beoltatni magát, az évek során ugyanis rossz tapasztalatokat szerzett az egészségügyi intézményekben. Tizenöt éves fia viszont megtalálta a módját annak, hogy meggyőzze édesanyját arról, hogy beadassa a koronavírus elleni vakcinát, azt mondta, csupán egyetlen dolgot szeretne kérni a születésnapjára, mégpedig azt, hogy Sheletta menjen el beoltatni magát.

Az asszonynak összesen három gyermeke van, ketten közülük autisták, és legidősebb fia, Andrew nagyon aggódott amiatt, hogy mi lesz a családjukkal, ha édesanyjuk beteg lesz, és ami még rosszabb, elveszíti a fertőzéssel vívott küzdelmet. Nem akartam, hogy belőle is csak egy statisztikai adat legyen, és megkérdeztem tőle, ki fog rólunk gondoskodni, ha történik vele valami.”

Sheletta Brundidge néhány nappal ezelőtt meg is kapta az első oltást, és ugyan nagyon ideges volt előtte, de miután túl volt rajta, nagyon megkönnyebbült, és reméli, hogy félelmeiket, fenntartásaikat legyőzve, mások is követik majd a példáját, és rászánják magukat arra, hogy beadassák maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Tim Walz Minnessota kormányzója szintén fontos ügynek tartja, hogy lehetőleg minél többen – a kisebbséghez tartózó közösségek tagjai is – is beoltassák magukat, és támogatása jeléül ő is jelen volt, amikor Sheletta Brundidge megkapta a vakcinát.

Az Egyesült Államokban az afroamerikai közösség tagjai mindössze 10 százalékát teszik ki a teljesen beoltottaknak, és  kétszer nagyobb eséllyel kerülnek kórházba vagy halnak meg a koronavírus okozta betegség miatt,  írja a Yahoo.

koronavírus elleni vakcina

Oltáshoz készítik elő a a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. augusztus 4-én (Fotó:
MTI / Vasvári Tamás)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top