nlc.hu
Család

Nincs ujjlenyomata, nem kaphat új személyit

Nincs ujjlenyomata, nem kaphat új személyit Erzsébet

Nem tudtak ujjlenyomatot venni az asszonytól a hivatalban, ezért nem kaphat új személyit sem.
Ujjlenyomat

Augusztustól elejétől csak ujjlenyomat-alapú személyi igazolványok készülnek Magyarországon. Mindenkitől ujjlenyomatot vesznek, majd digitalizálva felviszik a központi nyilvántartásba. Erzsébetnek azonban nincs ujjlenyomata, ezért személyit sem kaptak – írja a Blikk.

Nem kaphatom meg az új igazolványomat, mert nem tudnak ujjlenyomatot venni tőlem a hivatalban. Küldözgettek egyik ablaktól a másikhoz és vissza, de hiába, a gép szerint nekem nincs ilyenem

– mondta a lapnak az idős asszony.

A nő elküldték egy bőrgyógyászati szakrendelőbe, hogy orvos igazolja az ujjlenyomat hiányát. Ott tintába mártották az ujját, így már megfelelő nyomot hagyott a papíron. Visszament a hivatalba, de az ottani műszer továbbra sem mutatott semmit. Így ideiglenes személyit kap, amit minden évben meg kell újítania.

Egy bőrgyógyász szerint Erzsébet esete nem egyedi, időseknél gyakrabban fordul elő, hogy nincs használható ujjlenyomatuk.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/cottonbro)

Ujjlenyomatok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top