nlc.hu
Életmód

Ezek a bangladesi férfiak ujjlenyomat nélkül születtek

Ezek a bangladesi férfiak ujjlenyomat nélkül születtek

A Sarker család férfitagjainak teljesen sima az ujjbegyük, nemcsak a kezükön, hanem a lábfejükön is. Nem is gondolnád, mennyi mindenben akadályozza őket a születési rendellenességük.
Ujjlenyomat nélkül születtek

A bangladesi családban születő férfiaknak generációk óta ujjlenyomat nélkül születnek.

A sima ujjbegy azonban a mai világban nem bizonyul előnynek, hiszen az ujjlenyomatunk az egyedi azonosítónk, sőt, a személyiségünkről is meghökkentően pontos információkat árul el.

Napjainkban tehát komoly gondot okoz, ha valaki nem tud az azonosításhoz használt mintát produkálni.

Többek között erről is meséltek a bengáli BBC-nek a Sarker család férfitagjai, akik azt is elmondták, hogy sima ujjbegyük miatt jogosítványt sem tudtak szerezni, hiába tették le a vizsgát, vásárlás után pedig gondosan elteszik a nyugtát, hiszen ujjlenyomat híján általában a rendőröknek is gyanúsak.

A Sarkeréknek némi könnyebbséget jelentett, hogy a személyi igazolványukat ujjlenyomat nélkül is meg tudták csináltatni, ehhez a retinájukat szkennelték be.

Ettől függetlenül nagyon elegük van abból, hogy önhibájukon kívül megkülönböztetik őket és magyarázkodniuk kell a helyzetük miatt.

A  22 éves Apu Sarker már azon gondolkodik, hogy a bírósághoz fordul, hogy ne érhesse több inzultus amiatt, hogy ujjlenyomat nélkül jött a világra.

(Telex, Oddity Central)

Fotó: Facebook

Még több érdekesség a viágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top