nlc.hu
Család

Pécs új focistadionja

Hatalmas focistadion épül Pécsett, megvan a pontos helyszín

A város ipari negyedében épülhet a stadion az akadémia mellé
Pécs, Bolgárkert

Pécs délnyugati részén, a Bolgárkertben lesz a város új futballstadionja, a már épülő labdarúgó-akadémia szomszédságában – közölte a Magyar Távirati Iroda. A baranyai megyeszékhely önkormányzatának közlése alapján a kormányzati finanszírozásban megvalósuló új stadion helyszínéről egyhangú szavazással döntött kedden a pécsi városi közgyűlés népjóléti és sportbizottsága. Hozzátették: az új pécsi stadion építésének előkészítését a végleges kiviteli tervek elkészítéséig a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. önkormányzati cég végzi.

Fogarasi Gábor, a bizottság elnöke kiemelte: a bizottság a város főépítésze mellett egyetemi építészeti szakértőt és két pécsi labdarúgó-legendát, Dárdai Pált és Katzirtz Bélát kérte fel az előzetesen szakmai szempontok alapján kiválasztott három potenciális helyszín értékelésére. A közlés szerint mindannyian a Bolgárkertet támogatták az új stadion helyszínéül. A bizottsági döntést követően „folytatódhat a pécsi aréna építésének előkészítése″, a PSN Zrt. pedig tájékoztatja a szaktárcát arról, hogy a jóváhagyott terület megvásárlása és a részletes kiviteli tervek előkészítésére mekkora kormányzati forrásra lesz szükség. Ha ez beérkezik a cég számlájára, akkor az új létesítmény kiviteli terveinek előkészítése következik.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top