nlc.hu
Család

Szökőkútban kapta el az agyevő amőbát a kisfiú

Szökőkútban játszás közben agyevő amőbát szedett össze a hatéves kisfiú

A Texas államban történt tragikus eset sajnos a gyermek halálával végződött.

Arlington városának szeptember első felében tragédia történt. Egy kisfiú egy átjátszott nap után estére kórházba került, és mint kiderült, a rosszullétet egy agyevő amőba okozta, amit a város egyik szökőkútjában játszva szedett össze. Az orvosok ugyan hősiesen küzdöttek a gyermek életéért, de már nem tudták őt megmenteni, és szeptember 11-én elhunyt – írja a CNN-re hivatkozva a Tények.

Szökőkútban játszó gyerekek (képünk illusztráció - fotó: Pixabay)

Szökőkútban játszó gyerekek (képünk illusztráció – fotó: Pixabay)

A szökőkút szerepe a kisfiú halálában úgy derült ki, hogy a hatóságok nyomozás indítottak azért, hogy rájöjjenek, hol szedhette össze az amőbát, mivel az ilyen esetek borzasztó ritkák. Kiderült, az amőba a szökőkút vizében bújt meg, és az agyba jutva gennyes agyhártyagyulladást okozott, ami hamar hányingerrel, magas lázzal és epilepsziás rohamokkal járt. Arlington városa azonnali hatállyal felfüggesztette a szökőkút működését, és további három másikat is elkerítettek a gyerekek elől. A vizsgálatok szerint a víz alacsony klórszintje tette lehetővé a mesterséges vizekben magát jól érző amőba megtelepedését, és az, hogy az alkalmazottak nem ellenőrizték a víz minőségét. Texasban a kórokozó tavaly már az ivóvízhálózatba is bekerült.

Az agyevő amőbák számos tragédiát idéztek már elő:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top