nlc.hu
Család

Korda György és Balázs Klári szerelme

Korda György és Balázs Klári: „Szeretni kell, ennyi az egész”

Korda György és Balázs Klári ma már fogalom, a házaspár élő legendaként varázsolja el a közönséget már 40 éve.

Korda György és Balázs Klári neve örökre egybeforrt 1980-ban, amikor egymásba szerettek. Mindketten már túl voltak egy házasságon a találkozáskor, és a zenei karrierjüket is sikeresen építették, ám ahogy egymásra találtak, úgy vált világossá, hogy a magánéletben és az énekesi pályafutásukban is tökéletesen illenek egymáshoz.

Az első feleség és első férj

Korda György és Balázs Klári is volt már házas, mielőtt talákoztak. Korda első felesége Kovács Iby színművésznő volt. „Csupán négy hétig tartottak a mézesheteink, utána nagyon ritkán látogathattam haza a sorkatonai szolgálatból, így lassan elhidegültünk. Mire leszereltem, már külön folytattuk az életünket, de barátok maradtunk. Hivatalosan 20 év múlva váltunk el, akkor is csak azért, mert beleszerettem Kláriba, akit el akartam venni”mesélte erről az énekes.

Balázs Klári első férje pedig Balázs Gábor volt, aki mellett a Periszkóp együttesben kezdődött az énekesnő karrierje a ‘70-es években. A Periszkóp a Mikroszkóp Színpad állandó zenekara volt, de Balázs Gábor a Tolcsvay-trió, valamint a Stúdió 11 zenekar basszusgitárosa is volt. A házasságuk négy évig tartott, erről így beszélt Balázs Klári a Best magazinnak: „Tizenhat évesen ismertem meg Gábort egy turnén.” A lobogó, kamaszkori szerelem azonban pár év alatt elmúlt, a kapcsolat testvérivé alakult át, és szeretetben elváltak az útjaik. Balázs Klári azonban cseppet sem bánta meg az első házasságát, mint mondta, sokat tanult belőle, és felhasználta a tapasztalatait a második házasságában Korda Györggyel. A mögöttük álló 39 év pedig bizony őket igazolja.

Korda György és Balázs Klári

Korda György és Balázs Klári 1982-ben az esküvőjükön és most (Kép: smagpictures.com)

Szeretni kell, ennyi az egész

Korda György szerint egyszerű a hosszú házasság receptje: „A legfontosabb mégsem ez a sok blabla, hanem ahogy 1959-ben is megénekeltem: Szeretni kell, ennyi az egész. Szeretem Klárikát, az illatát, ahogy beszél, ahogy énekel, de még azt is, ahogy eszik, a hibáival együtt szeretem (…) Nélküle csak félkarú óriás vagyok”mondta Korda György, egy másik interjúban pedig így bókolt Balázs Klárinak: „Negyven éve vagyunk együtt, 39 éve vettem el, de az az egy év is csak azért kellett, hogy teszteljem, hogy bírja a strapát. A viccet félretéve azonban elárulhatom, az első pillanattól kezdve tudtam, hogy ő nem csupán egy kaland lesz, hanem maga a nagy ő.” 

Természetesen Balázs Klári sem maradt el férje mögött a dicsérő szavakkal: „Az én Gyurim egy nagyon aranyos, jókedvű, mindig pozitív férfi, állandóan dicsér. A minap egy eseményre például tőlem nem megszokott módon egy púderrózsaszín koktélruhát vettem fel. Ahogy Gyuri meglátott a magas sarkúban, felkiáltott: »Klárika, milyen szép a lábad, miért nem hordasz többször ilyet?!« El is megyek, és a nadrágkosztümök mellé veszek egy-két rövidebb ruhát.”

Amikor megismerkedtek, Balázs Klári nem adta könnyen magát Korda Györgynek: „Nagyon konzervatívan nevelt az anyukám. Konkrétan lebeszélt a kalandokról. Azt mondta, csak akkor bújjak ágyba bárkivel, ha valóban szerelmes vagyok. Persze sok fiú megkörnyékezett már akkor is, amikor tinilányként Budapestre kerültem, de ösztönösen szelektáltam. Nem szerettem volna, ha bárki – elnézést a kifejezésért – »gyakorlópadként« kezelt volna. És arra is kínosan ügyeltem, hogy ne ragasszák rám a könnyűvérű jelzőt. Egyébként is hiszek abban, hogy a tesi és a lelki szerelmet nem lehet különválasztani. Több szempontból is szerencsés vagyok, hiszen nagyon korán, fiatalon megismertem az első férjemet, majd évekkel később Gyurit és azt kell mondjam, két igazán »first class« vagyis elsőosztályú férfit adott nekem az élet.”

Korda György és Balázs Klári fiatalon:

balazs klari fiatal
Megnézem
Összes kép (6)

Nem született közös gyerek

A házaspárnak nem született közös gyereke, Balázs Klári bevallása szerint azért, mert annyira felfokozott tempóban éltek, hogy ha szülővé válnak, a kicsit nagy valószínűséggel egy bébiszitter neveli fel, annak pedig nem lett volna semmi értelme. Korda Györgynek azonban született egy lánya Kis Kati táncdalénekesnőtől, a gyermek kicsi korában sok hétvégét töltött az apjánál és Klárinál, ám mára eltávolodtak egymástól.

Korda György lányán kívül pedig még egy ma már felnőtt gyerek van a házaspár életében: nevelt lányuk, Alice, aki Balázs Klári nővérének a lánya, akit az édesapja mellett a Korda házaspár nevelt fel, miután az édesanyja Németországba költözött. Balázs Klári elárulta, hogy a felnőtt Alice a Villa Kordát irányítja: „Alice gyönyörű, okos, nagyon jó fej, imádom! Persze nem csak én, Gyuri is. Saját lányunkként szeretjük, maximálisan bízunk benne. Bár minden szállodával kapcsolatos kérdést megbeszélünk, mivel én nem tudok állandóan ott lenni, ezért Alice vezeti főállásban, és nagyon is jól csinálja! (…) Azt gondolom, hogy nagyon jó kezekben van nála a Villa irányítása.”

Csak semmi nénizés és bácsizás!

Korda György nem szereti, ha bácsizzák és nénizik őket Klárikával: „Nagyon vigyázni kell az évszámokkal, mert aztán Gyuri bácsiznak, meg Klári néniznek. Tolnay Klári 85 éves korában kikérte magának, hogy a színpadon nincsenek nénik, meg nincsenek bácsik. És milyen igaza volt. Szóval szerintem ez egy kicsit lefalusítása a dolgoknak. Pedig nincs bajom a falusi élettel, meg egyáltalán nem bántom a falusiakat, imádom őket is. Arra értem, hogy ott szokás inkább már csak manapság így szólítani egymást. Amerikában mi van, Tom Jones bácsi?”

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top