nlc.hu
Család

Megszöktette párját az idősek otthonából

Megszöktette szerelmét az idősek otthonából, majdnem belehaltak a kalandba

Két nappal az akció után, a sivatagban találtak rá az ausztrál párra.

Az északkelet-ausztráliai Queensland államban élő, 80 éves Ralph Gibbs még az év elején döntött úgy, hogy kiszabadítja és hazaviszi szerelmét, a 84 éves Carol Lisle-t az ország délnyugati csücskében található idősek otthonából, ahova azért került be, mert demenciában szenved – írta meg a Guardian beszámolója alapján a 24.hu.

Az idős úr és szerelme – akivel már 15 éve alkotnak egy párt – január 4-én indult útnak kocsival a Perth melletti Mandurah városából, és két nappal később, szörnyű körülmények között találták meg őket Nyugat-Ausztrália állam határától egy órányira a sivatagban, 43 Celsius-fokos hőségben.

Ausztrália, sivatag

Képünk illusztráció (Fotó: AFP)

Amikor a hatóságok rábukkantak a párra, a kerekesszékhez kötött Lisle zavart és vizeletszagú volt, ráadásul még mindig ugyanazt a nadrágot és virágos felsőt viselte, mint amit az elrablásakor.

A férfit letartóztatták, és azóta bíróság elé is állították. A tárgyalásán úgy döntött a bíró, hogy felfüggesztett börtönbüntetésre ítéli, és egy kétéves távol tartási végzést is kiad, melynek értelmében a szerelmesek nem találkozhatnak.

Bár a férfi, aki a jogellenes fogvatartás enyhébb vádjában február 9-én bűnösnek vallotta magát a perthi bíróságon, azzal védekezett, hogy csak a jó szándék vezérelte, és pusztán „szerelemből cselekedett”, az akció mindkettejük életére veszélyes volt, és akár tragédiával is végződhetett volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top