nlc.hu
Család

Öt évvel ellopása után került elő egy kutya Texasban

5 évvel később és 900 kilométerrel odébb leltek rá egy ellopott kutyára Texasban

A család most azon dolgozik, hogy repülővel hazaszállíttassa végleg eltűntnek hitt házi kedvencét.

A Borger nevű texasi város különös bejegyzést tett Facebook oldalán. Az önkormányzat arról adott hírt, hogy a közelmúltban az állatvédelmi hatóság munkatársai egy németjuhászra bukkantak. A kutya roppant barátságos volt, és magától szállt be az illetékesek kocsijába.

németjuhász

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Ebben önmagában még nem lenne semmi meglepő, de amikor a hatóság munkatársai leolvasták a kutya csipjét, alig hittek a szemüknek. Kiderült ugyanis, hogy az ebet egyrészt Shebának hívják, másrészt hogy a nyilvántartás szerint öt évvel korábban lopták el egy Baytownban élő texasi családtól 900 kilométerre Borgertől.

Az önkormányzat értesítette a kutya gazdáit, akik nagyon boldogok és hálásak voltak. Facebook-bejegyzésük szerint pillanatnyilag azon dolgoznak, hogy megoldják Sheba repülővel történő hazaszállítását.

A kutya megtalálójának eredetileg ezer dollárt (körülbelül 380 ezer forintot) ajánlott fel a család, arról azonban nincsenek hírek, hogy végül ezt kifizették-e Borger állatvédelmi szakembereinek.

Sheba története rendkívüli, de nem példa nélküli. Nemrég egy Harley nevű pitbullra bukkantak rá nem kevesebb mint 8 évvel azután, hogy elkóborolt Fort Myersben található otthonából.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top