nlc.hu
Család

Olasz úttal kapcsolódott ki Zalánki Gergő

Olasz körúttal kapcsolódott ki a sűrű nyár után Zalánki Gergő és családja

Rájuk fért a pihenés a pörgős nyár után.

Zalánki Gergő és felesége, Zalánki Fruzsina négy éve alkotnak egy párt, két évvel ezelőtt pedig hivatalosan is összekötötték az életüket. Márciusban megszületett az első közös gyermekük, Zénó.

Az olimpikon vízilabdázó tavaly igazolt Olaszországba, a Pro Recco csapatába, ahova természetesen kedvese is követte. A nyár elég sűrű volt nekik, hiszen a magyar férfi vízilabda-válogatott előbb a budapesti világbajnokságon mérettette meg magát, majd augusztusban Horvátországban az Európa-bajnokságon is szerepeltek. A család viszont igyekezett minden pillanatot kihasználni, amit együtt tölthettek, és mielőtt a családfőnek kezdetét venné a szezon, egy olasz körutat is beszerveztek.

zalánki gergő és fruzsi

Portofino (Fotó: Zalánki Fruzsi)

A világbajnokság nem sikerült a legjobban, de utána volt egy háromhetes szünetünk, amit próbáltunk kihasználni és elutaztunk Máltára – mesélte az nlc-nek Gergő. – Ott egy-két edzésen részt vettem a helyi utánpótlás-játékosokkal, amit szintén élveztem, de nyáron ezenkívül csak egy kis Balaton fért még bele.

Fruzsina hozzátette, hogy bár az a három hét szünet nem jött rosszul nekik, attól függetlenül kevés időt töltöttek együtt, tehát most élvezik, hogy újra nyugalomban, hármasban lehetnek. „Amikor visszajöttünk Olaszországba, úgy gondoltuk, ha már ennyire kevés időnk volt egymásra a nyáron, akkor korábban visszautazunk, és teszünk egy kisebb kirándulást, Velencébe és a környező városokba” – mondta Fruzsi.

Recco Genova mellett helyezkedik el, Olaszországról pedig tudni lehet, hogy tele van gyönyörű településekkel, így érthető módon egyikőjük sem tudja kiemelni, melyik állomás volt a kedvence. „Szeretjük Velencét, Firenzét, az összes kisvárost, de nehéz lenne megmondani, hova megyünk a legszívesebben, hiszen mindegyiknek megvan a maga szépsége” – jelentette ki Gergő.

Ezt a nagyobb kirándulást úgy csinálták végig, hogy a kisfiuk még csak pár nap múlva lesz hét hónapos, de a fiatal anyuka elárulta, hogy ennek ellenére ő is nagyon jól bírta az utat. „Zénónak már pár hetes kora óta alkalmazkodnia kell ahhoz az életstílushoz, amit mi élünk, tehát ez a túra sem viselte meg. Nem tudom, hogy a nyugodt természete miatt, vagy azért, mert az első pillanattól ehhez van szoktatva, de nagyon szeret utazni, jól bírja és élvezi is. Amíg a család együtt van, addig mind nagyon jól érezzük magunkat.”

zalánki gergő és fruzsi

Velence (Fotó: Zalánki Fruzsi)

Ahhoz képest, hogy Fruzsina hét hónapja adott életet Zénónak, máris bomba jó formában van, pedig állítása szerint emögött semmilyen extra titok nincsen. „Nagyon szerencsés vagyok, mert ez csupán genetika. Természetesen igyekszem odafigyelni az étkezésre, de bevallom, edzeni évek óta nem voltam, amin a jövőben mindenképpen szeretnék változtatni.”

Fruzsinak nincs egy unalmas pillanata sem. Hamar talált magának barátokat, akik szintén kisgyermekesek, így a napi házimunka mellett Zénóval, a barátnőivel és az ő gyermekeikkel töltik együtt az időt. Természetesen, amikor otthon van, Gergő is kiveszi a részét az otthoni teendőkből. „Igyekszem mindent megtenni, amit tudok. Általában reggel korábban kelek, mint a feleségem, így, ha Zénó is velem együtt ébred, akkor pelenkázok, adok neki reggelit, csendben szórakoztatom, hogy Fruzsi tudjon még egy kicsit pihenni, mert tudom, az a plusz fél-egy óra mennyire sokat számít. Délután pedig törekszünk arra, hogy minőségi időt töltsünk együtt, ami azt jelenti, hogy sétálunk egyet a tengerparton vagy valamelyik szép részén a városnak.”

Ugyan Zénó oltásai miatt a kicsi és Fruzsi néha haza szoktak jönni Magyarországra, de családosan az ünnepekig nem terveznek huzamosabb időt itthon tölteni. Így a rokonaiknak is szerencséjük van, hiszen, ha találkozni akarnak velük, odautaznak és ők is átélhetik az olasz feelinget.

Zalánki Fruzsi és Gergő

Fotó: Zalánki Fruzsi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top