nlc.hu
Család

Ismét óriási karácsonyfa lesz a Megyeri-hídból

Sok fejtörést okozott, de megoldották, ismét óriási karácsonyfa lesz a Megyeri-hídból

Többször is zöldbe borulnak majd a pilonok az ünnepi időszakban.

Tavaly a Magyar Közút karácsonyfává változtatta néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat, és mivel rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, úgy döntöttek, idén is zöldbe borul a híd.

A Megyeri-híd naplemente után

Fotó: MTI/ Mohai Balázs

„Sok fejtörést okozott, hogyan valósítsuk meg idén a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek követésével a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását. De megoldottuk, sőt, idén mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén. Idén kizárólag a híd alap díszkivilágítását felhasználva színezzük a karácsonyfa alakú hidat zöldre. Ez valamivel halványabb hatást ígér, viszont idén mind a két pilont átszínezzük, tehát a budai és a pesti hídfő is ünnepi zöld világítást kap” – írták közleményükben.
 
Hozzátették, a Megyeri-híd pilonjai először 2022. december 23. és -25. között váltanak zöld színre, majd december 30-tól egészen január 1-ig ismét karácsonyfává változik a híd.

A Magyar Közút néhány nappal ezelőtt egy igazi karácsonyi cukiságot is megosztott az Instagramon, mégpedig a karácsonyi pulcsit viselő Emkát. Mint azt mi is megírtuk, még a nyáron a jászberényi mérnökségének munkatársai egy kiskutyára bukkantak, amit örökbe is fogadtak. Emká azóta szépen felcseperedett, és újabb fotója egy fontos üzenetet közvetít, vele hívja fel a Magyar Közút a figyelmet jótékonysági kampányukra, amivel a Gyermekgyógyítókat szeretnék támogatni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top