nlc.hu
Család

A szülésig azt sem tudta magáról, hogy terhes

A szülésig azt sem tudta magáról, hogy terhes ez a 18 éves lány

Akkor jött rá, hogy valami nem oké, amikor már öt centire tágult és vajúdni kezdett.
Tinilány egy babával

Bri Blanton, egy 18 éves amerikai bébiszitter nem értette, hogy mi történik vele, amikor egy nap hirtelen rosszul lett: a lány erős alhasi fájdalomra panaszkodott, később pedig azt hitte, hogy bepisilt – csak a kórházban derült ki, hogy várandós és vajúdni kezdett, amit ő vizeletnek hitt, az pedig a magzatvíz volt.

A fiatal lány a meglepetés ellenére élvezi az anyaságot, boldog szülője a lassan négy hónapos, Oakleigh névre keresztelt kislányának. Bri szerint a terhességnek semmi jele nem volt: nem nőtt meg a hasa, nem érezte magát rosszul és a súlya sem változott. 

A lány saját bevallása szerint még egy terhességi tesztet is csinált néhány hónappal a szülés előtt, mert egyik reggel rosszul lett, de az negatív eredményt mutatott. A fiatal valószínűleg egy ritka jelenséget, a rejtett terhességet élte át – ebben az esetben a szervezetben nem termelődik elég HCG hormon, ami a terhességgel kapcsolatos tünetek mögött áll. A rejtett terhesség pontos okaira nincsen magyarázat, de a szakemberek szerint sok minden állhat mögötte, a pszichés okoktól kezdve az akut stresszen át a hormonzavarig.

Bri azt mondta: hálás a családjának és a barátainak, hogy nem hagyták cserben, hanem mellé álltak a sokkoló felfedezés után. 

„Amikor elmondtam a barátaimnak, hogy szültem egy gyereket, az volt a reakciójuk, hogy az hogy lehet, hiszen a múlt héten még terhes sem voltam” – mesélte a lány.

Bri édesanyja azt nyilatkozta, hogy számára egy nagyon szép pillanat volt Oakleigh születése és egyáltalán nem zavarja a lánya fiatal kora, mert ő is ennyi idősen szült.

„Elképzelésünk sem volt a terhességről, de Oakleigh igazi áldás és Bri pedig már most kiváló anyuka. Öröm őt így látni” – mondta az újdonsült nagymama.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top