nlc.hu
Család

„Maga elhízott!”-mondta orvosa és fogyást javasolt a 38-as méretet hordó nőnek

„Maga elhízott!” – orvosa fogyást javasolt a 75 kilós nőnek

Orvosa szerint Regan a maga 170 centijével és 75 kilójával „elhízott”, ezért 15 kiló fogyást javasolt páciensének.
elhízottnak nevezte orvosa a 38-as méretet hordó nőt

Regan Ellis igencsak meglepődött, mikor egy egyszerű vérvizsgálat során az orvosa fogyásra biztatta. A szakember azért tette mindezt, mert Regan BMI értéke magasabb volt az ideálisnál. A nő tisztában volt azzal, hogy van rajta felesleg, mégsem tartotta magát elhízottnak a 170 centijével és 75 kilójával. 

„Elmentem a vérvizsgálatom eredményéért a kórházba, ám mielőtt az orvosom átadta volna az eredményeket, közölte, hogy túlsúlyos vagyok, és a BMI táblázat szerint az elhízás határán állok. Hiába mondtam, hogy csak az eredményeim miatt jöttem, tovább folytatta, még egy fogyókúrás gyógyszert is ajánlott és hozzátette, hogy karácsonyig fogynom kéne 15 kilót. Én meg ott ültem és azt gondoltam, hogy az ünnepekig 6 hónapom van és ennyit fogyni egyáltalán nem lenne egészséges.”

Regant orvosa a BMI skáláján (soványság, normál testsúly, túlsúlyos és elhízott) a lehető legmagasabb kategóriába sorolta, amit a fiatal nő sértőnek tartott, hiszen helyesen számolva éppen hogy csak belecsúszik a „túlsúlyos” kategóriába. Mint elmondta, lesújtották a hallottak: „Olyan megalázottságot éreztem, amilyet még soha, de soha nem éreztem.”

Mi az a BMI-index?

A BMI (Body Mass Index) egy egyszerű számítási módszer, amellyel megállapítható az egyén számára az ideális testsúly, a magasságának és súlyának segítségével. Egyszerűsége miatt sokan vitatják, hogy a BMI mennyire ad valós képet a fizikai állapotról.

Regan végül kipróbálta az orvos által felírt fogyókúrás gyógyszert, amitől hetekig hasi panaszok kínozták, ekkor döntött úgy, hogy megosztja történetét. Regan Ellis TikTok-videója alá özönlöttek a hasonló helyzetbe került nők kommentjei:

  • „Kérlek, hagyd figyelmen kívül a BMI méréseket, azok egyáltalán nem vesznek figyelembe semmiféle izomtömeget! Ne törődjetek velük.”
  • „Csajszi, az orvosnál ültem edzős ruhában, évek óta a legfittebb voltam, nagyon büszke voltam a testemre majd a nővér átnyújtott nekem egy diétás könyvet. Ezután egész nap étellel tömtem magamat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top