nlc.hu
Család

Nagymamája menyasszonyi ruhájában házasodott

Nagymamája 74 éves menyasszonyi ruhájában ment férjhez az ara

Nem ő volt az egyetlen a családból, aki újra viselte a nagyi csodálatos esküvői ruháját.

A 39 éves Nicole Dworak nemrégiben fogadott örök hűséget párjának az Illinois állambeli Rockfordban. A meghitt ceremóniát még különlegesebbé tette, hogy az ara a nagymamája menyasszonyi ruháját viselte a nagy napon. 

A nagymama, Pauline

A nagymama, Pauline 1949-ben ment férjhez a ruhában (Fotó: SWNS/Profimedia)

A hosszú szaténruhát Nicole nagymamája, Pauline egy chicagói butikban vásárolta még 1949-ben, 200 dollárért, ami akkoriban igen komoly összegnek számított. Mivel ő maga is drágának találta a ruhát, azt mondogatta, hogy még másoknak is viselniük kellene. Ez a kívánsága pedig teljesült. Először a lánya, Marion viselte azt az esküvőjén 1950-ben, majd Nicole unokatestvére, Karen is ebben ment férjhez 1983-ban.

„A nagymamám már nem él, de amikor még élt, kint volt nála egy nagy fotó, amin ezt a ruhát viseli. Még a nagypapám sem volt rajta a képen. Sokszor beszélgettünk a ruháról, de nem tudtam, hogy még mindig megvan” – idézte fel Nicole.

Nicole nagynénje, Marion

Nicole nagynénje, Marion 1950-ben házasodott a ruhéban (Fotó: SWNS/Profimedia)

Amikor Nicole-t eljegyezték, az unokatestvére volt az, aki felhívta a figyelmét arra, hogy a szekrényében őrizgeti a ruhát és ha akarja, felpróbálhatja.

„Nem tudtam, hogy akarom-e viselni, mivel nem volt teljesen jó rám, túl rövid volt, és hátul nem tudtam összegombolni. Ezért azt mondtam, hogy elviszem egy varrónőhöz, hogy megnézze, mit lehet vele kezdeni.” 

A varrónőnek végül több hónapos munkával sikerült átalakítani a ruhát, így Nicole ebben állhatott oltár elé.

Nicole unokatestvére, Karen

Nicole unokatestvére, Karen 1983-ban viselte a ruhát (Fotó: SWNS/Profimedia)

„Nincs annál különlegesebb és egyedibb, mint a nagymamád esküvői ruháját viselni. Szeretem az antik és a vintage ruhákat, ilyen darabokat ma már nem gyártanak – mondta Nicole. – Ha huszonévesen mentem volna férjhez, talán egy nagy, új ruhát és másfajta esküvőt akartam volna, de mivel a harmincas éveimben járok, olyan esküvőt akartam, ami minket tükröz.”

A nagymama, aki még 2012-ben hunyt el, unokájával nagyon szoros és szeretetteljes kapcsolatot ápolt életében, éppen ezért Nicole biztos abban, hogy nagyon boldog lett volna, ha láthatta volna őt a menyasszonyi ruhájában. Pauline 95 éves nővére, Betty, illetve a fia, Walter – Nicole édesapja – is örültek annak, hogy az ara ezt a csodálatos ruhát választotta.

Nicole Dworak

Nicole Dworak a nagymamája esküvői ruhájában (Fotó: SWNS/Profimedia)

És hogy mit szólt hozzá a vőlegény? „A férjemnek, Ryannek is nagyon tetszett a ruha, együtt mentünk el érte az unokatestvéremhez. Az átalakítás folyamatát is végigkísérte, hiszen amúgy sem vagyunk egy szokványos pár. Ez nem vette el a pillanat varázsát, szerinte is különleges volt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top