nlc.hu
Család

Lendvai Miklós haláláról az édesapja

Lendvai Miklós édesapja: „A fiam felakasztotta magát” – szívszorítóan vallott a tragédiáról

Idősebb Lendvai Miklós minden nap kimegy a fia sírjához.

Megrázóan vallott a Sportal.hu-nak a fia elvesztéséről idősebb Lendvai Miklós. A 23-szoros válogatott labdarúgó, Lendvai Miklós – aki április 7-én ünnepelhette volna 48. születésnapját – február 20-án lett öngyilkos.

Lendvai Miklós,

Lendvai Miklós annak idején a Zalaegerszegben, a Ferencvárosban és a Győrben focizott, de játszott Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Cipruson is – Forrás: Facebook

Az utóbbi időben egyre riasztóbb jeleket láttunk rajta. Feszült volt és ideges. Kérdeztük tőle, mi a baj, Miklós? De ő csak azt felelte mindig, megoldom a problémákat, ne aggódjatok. (…) A kollégái találtak rá Miklósra. A fiam felakasztotta magát. Még el tudtunk köszönni tőle. Megpusziltam, megsimogattam a fejét, jéghideg volt. A feleségem szorongatta a kezét, s azt kiabálta: kelj fel, Miki, kelj fel!” – emlékezett vissza könnyek között az édesapa, aki szerint lelki okok állnak a tragédia hátterében.

Én tudom, vagy inkább sejtem az okokat, és ezek nem anyagi természetűek.(…) Lelki okok vezethettek odáig, hogy a fiam a halála előtti estén, háromnegyed 11-kor odament a kisgyerekeihez, s azt mondta nekik, vigyázzatok magatokra, és vigyázzatok egymásra. Az unokáim mesélték el ezt nekem, a szívem szakadt bele, amikor hallottam. Elbúcsúzott a gyerekeitől. Még erre is volt ereje” – mesélte a fiáról.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top