nlc.hu
Család

80 évesen is vasúti kocsikat takarít és eszébe sincs abbahagyni

80 évesen is vasúti kocsikat takarít és eszébe sincs abbahagyni

Gwyn 25 év után is ugyanúgy rajong a munkájáért, mint az első napon.
A MÁV-Start Zrt. egyik korszerû, villanymotorral hajtott, energiatakarékos, környezetkímélõ Stadler FLIRT vonatszerelvénye halad a Keleti pályaudvarról induló vasúti fõvonal egyik vágányán az Asztalos Sándor utca mellett

Hiába 80 éves, William Gwyn Thomasnak eszébe sem jut az – egyébként jól megérdemelt – nyugdíj. Az idős férfi, aki korábban a saját tehenészetét vezette, 25 éve kezdett a Carmarthen állomáson, mint vasúti kocsi takarító. Azóta gyakorlatilag egyetlen napot sem hiányzott a munkából és ugyanolyan lelkesedéssel végzi a vagontakarítást, mint az első napon.

„Tudom, hogy a legtöbben alantas munkának gondolják, de szerintem meg igenis nagyon fontos, amit csinálunk. Ha mi nem végezzük 100 százalékosan a munkánkat, azt az emberek is észreveszik. Legkésőbb akkor, mikor reggel felszállnak a vonatra” – magyarázza Gwyn, majd hozzáteszi, aki éjszakánként 18-26 kocsit is rendbe tesz kollégáival.

„Álmomban se gondolta volna, hogy 80 éves koromban még dolgozni fogok” – vallja be Gwyn, aki az embert próbáló mennyiségű munka és a hektikus időbeosztás ellenére sem gondolt még rá, hogy feladja állását. „Amíg örömömet lelem benne és el tudom végezni a feladatomat, addig egészen biztosan nem mondok majd fel”.

Gwynt a 80. születésnapja alkalmából a közelmúltban nem csak a Carmarthen állomás vezetősége, de szinte az összes kollégája is felköszöntötte.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top