nlc.hu
Család

Repülőgép tetején utazó nagymama

Mozgó repülő tetejére mászott ki a 78 éves nő, hogy férje előtt tisztelegjen

A kor csak egy szám, igaz?

Di Baker hatalmas dologra szánta el magát, a sokunokás nagymama férjének állított emléket azzal, hogy egy cirkuszi attrakciónak is beillő produkcióra vállalkozott.

Di Baker

Fotó: Profimedia

A 78 éves nő egy 1940-es évekből származó kisrepülő tetejére állt ki, miközben az körülbelül 223 km/órával haladt nagyjából 243 méter magasban.  

Baker azért vállalta az életveszélyes kihívást, hogy pénzt gyűjtsön a demencia egyik speciális fajtájára, amiben 2020-ban elhunyt férje is szenvedett.  

Bár Di barátai teljes őrültségnek gondolták az idős nő vállalkozását, eltökélt szándéka volt, hogy így is megcsinálja, ugyanis szerette volna felhívni a figyelmet a demencia okozta veszteségekre. Ráadásul Di mindig óvakodott a kockázatvállalástól, mert 4 éves korában gyermekbénulás következtében a bal karja teljesen működésképtelenné vált. Most viszont úgy érezte, tartozik ennyivel a férjének. 

Di Baker a repülő tetején

Fotó: Profimedia

„Ideges voltam, de eltökélt, és ahogy felemelkedtem az egekbe, egyetlen hevederen kívül semmiben nem kapaszkodtam, a szabadság hulláma járt át” – Hozzátette, hogy annyira izgalmas élmény volt, hogy újra megtenné, ha arról lenne szó. „Az életben a legnagyobb küldetésem teljesült, és mindez a csodálatos férjemnek köszönhető.”

Di eddig 7800 fontot (azaz nagyjából 3,3 millió forintot) szedett össze a GoFundMe-n, és továbbra is folytatja az adománygyűjtést.  

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top