nlc.hu
Család

50 év után találta meg az eltűnt apját

50 év után találta meg az eltűnt édesapját

Évekig hiába próbálta kinyomozni, merre él az apja, akit utoljára 3 éves korában látott.
Idős apa mosolyogva öleli a lányát

Jane Graham körülbelül hároméves korában veszítette el a kapcsolatot az apjával, James McGarvie-val, miután szülei elváltak, ő pedig Kentonba költözött az anyjával. A lányból azóta felnőtt nő lett, de a vágy sosem gyengült benne, hogy egyszer találkozhasson az apjával.

Jane regisztrált az Ancestry.com oldalra, ahol a családok eredetét lehet felkutatni, de körülbelül egy évtizeddel ezelőtt a lehetséges nyomok nem vezettek sehova, ő pedig még az apja nevét sem tudta.

A remény két évvel ezelőtt csillant fel újra, amikor megtudta, hogyan hívták apja második feleségét. Sikerült a Facebookon megtalálnia a nőt, ráírt, de az üzenet egy évig válasz nélkül maradt. Végül az unokája elolvasta, és visszaírt Jane-nek, hogy jó nyomon jár.

Így Jane megkapta az apja telefonszámát, és évtizedek után először tudtak beszélni egymással, tavaly augusztus 9-én pedig találkoztak is. Kiderült, hogy a férfi csupán 6,5 kilométerre lakott attól a háztól, ahol Jane felnőtt. „Olyan, mintha megtaláltam volna a hiányzó darabkámat” – mondta Jane.

A találkozás után arra is fény derült, hogy James az évek során gyakran gondolt a lányára, de nem igazán tudta, merre keresse. Aztán egyszer kinyomozta, hol dolgozik, de mégsem vette fel vele a kapcsolatot. „A buszmegállóban voltam, és tudtam, hol dolgozik, de túl ideges voltam ahhoz, hogy bemenjek” – mondta az apa, aki nagyon boldog, újra együtt lehetnek.

Most Jane különleges meglepetést akar szervezni az apjának, még a szezon vége előtt el akarja vinni a Newcastle United meccsére. James június 4-én lesz 78 éves, és Jane azt mondja, az lesz az első közös születésnapjuk.

Korábban írtunk egy magyar lányról és édesapjáról, akik 28 év után találkoztak újra. Beáta egyéves volt, amikor az apja kilépett az életéből, de később sikerült megtalálnia. 

(Mirror)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top