nlc.hu
Család

Csillagászati összegért sem adja el a házát az ausztrál család

Csillagászati összegért sem adják el az otthonukat az ingatlanfejlesztőknek

Az ausztrál család megmakacsolta magát, és semmi pénzért nem adja el az otthonát.
A Zammit család háza, amelyet semmi pénzért nem adnak el ingatlanfejlesztőknek

A legtöbb ember örömmel venné, ha a piaci ár fölötti vételi ajánlatot kapna az otthonára, és az érzelmeket félretéve az anyagi hasznot választaná. Nem így tett az ausztrál Zammit család, akik annak ellenére sem hajlandóak megválni az otthonuktól, hogy az ingatlanfejlesztők hatalmas összeget kínáltak nekik.

A család legutóbb egy 50 millió ausztrál dolláros (11,3 milliárd forint) ajánlatot utasított vissza. A Sydney központjából mindössze 40 percre található ház környéke már teljesen átalakult az ingatlanfejlesztések miatt, így Zammiték hatalmas birtoka oázisnak tűnik a többi, új építésű ingatlan mellett.

A család kitartását dicsérik a szomszédok és a netezők, amiért nem engednek az anyagi csábításnak. Az egyik szomszéd azt mondta: „Nagyon örülök, hogy nem voltak hajlandóak eladni – ez azt jelenti, hogy van egy zsákutcánk, ami sokkal biztonságosabb a gyerekeinknek – és a mellettünk lévő nagy pázsitjuk miatt úgy érezzük, hogy rengeteg helyünk van. A szomszédainknak ez nem adatik meg, mert a többi ház olyan közel van egymáshoz. Nagyon hálásak vagyunk! Remélem, hogy maradnak.”

Egy helyi ingatlanügynök, Taylor Bredin azt mondta, a család telkén körülbelül 50 új ház férne el, de azt pontosan nem tudni, hogy az ingatlanfejlesztők miért akarják annyira a területet megszerezni.

Bár a család örül, hogy még mindig megvan az otthonuk, arról is beszéltek, hogy a külváros ma már felismerhetetlen ahhoz képest, ahogy 15 évvel ezelőtt kinézett, amikor megvették az ingatlant. „Régen ez szántóföld volt, kis, vörös téglás házakkal és nyaralókkal tarkítva – mondta az 50 éves Diane Zammit. – Minden ház egyedi volt, és rengeteg volt a hely, de ma már ez nincs így. Egyszerűen nem ugyanaz.”

Korábban egy cikkben összegyűjtöttünk 7 különleges házat, amit nem adtak el a makacs tulajdonosok.

(LadBible)

(Kiemelt kép: YouTube/7NEWS Australia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top