nlc.hu
Család

Szülei fizetnek azért, hogy velük éljen

A szülei fizetnek a 40 éves nőnek, hogy velük éljen

A nő otthagyta az állását, hogy a szülei teljes munkaidős lánya legyen.

Egy Nianan nevű, 40 éves kínai nő 15 éven át dolgozott egy hírügynökségnél, azonban a munkáját rendkívül stresszesnek érezte, hiszen gyakorlatilag a nap 24 órájában készenlétben kellett állnia. A szülei azonban tavaly felvetették, hogy hagyja ott a munkahelyét és költözzön haza hozzájuk. Megígérték, hogy mindenről gondoskodnak, a lakhatási és háztartási költségekhez sem kell hozzájárulnia, sőt, még havi 4000 jüan, azaz közel 200 ezer forintnak megfelelő összegű fizetést is kap tőlük, ha a „főállású lányuk” lesz.

Ázsiai szülő felnőtt gyermekével

Illusztráció: Getty Images

A nő elfogadta a szülei ajánlatát. Napjait immár több mint egy éve azzal tölti, hogy elkíséri édesanyját és édesapját bevásárolni, minden este vacsorát főz velük, fuvarozza őket, ha kell, és még egy órát táncol is velük mindennap. Ezeken felül a háztartásban lévő elektronikus berendezések kezelése is az ő feladata, valamint havonta egy-két családi kirándulás megszervezése. A nő a South China Morning Postnak úgy nyilatkozott, a munkája tele van szeretettel, azonban néha mégiscsak úgy érzi, szeretne több pénzt keresni. 

„Ha találsz egy megfelelőbb munkát, akkor mehetsz. Ha nem akarsz dolgozni, maradj otthon, és töltsd velünk az idődet” – mondják neki a szülei, akik egyébként a nyugdíjukból finanszírozzák a saját és lányuk életét.

Miután a történet nyilvánosságra került, éles vitákat váltott ki a közösségi médiában: egyesek bírálták a 40 éves nőt, amiért a szülein élősködik, mások szerint viszont ez kizárólag a család dolga, és ha ők így akarják élni az életüket, abba senkinek sincs joga beleszólni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top