nlc.hu
Család

Szvoboda Bence nagymamája

Bence nem érdemelte meg ezt a tragédiát

A halálos balesetet szenvedő motorversenyző, Szvoboda Bence nagymamája mesélt unokájáról.

Imádott unokájáról kérdezte a Ripost Irénke nénit, Szvoboda Bence nagymamáját. A tízszeres magyar bajnok, kétszeres cseh felnőtt bajnok, osztrák junior bajnok, világbajnoki pontszerző, Európa-bajnoki dobogós motokrosszversenyző vasárnap szenvedett halálos balesetet egy cseh versenyen.

Az unokám nagyon jó gyerek volt. Nem ivott, nem kötekedett, nem házsártoskodott. Nem érdemelte meg ezt a tragédiát! Ha valaki, én igazán jól ismertem, hiszen én pelenkáztam, és később is sok időt töltöttünk együtt. Rajongott a nagyapjáért” – mesélte a nagymama.

Irénke azt mondta, hogy unokája 4-5 éves korában kapta az első motorját, 9 éves korától már versenyzett és rengeteg balesete volt. „Szinte mindegyik csontját eltörte, és volt hogy helikopterrel szállították kórházba, amikor a tüdeje megereszkedett. Mindig talpra állt, ám most nem sikerült” – jegyezte meg Irénke, hozzátéve, hogy unokája a mostani esése után is tudta volna folytatni a versenyt, ha nem hajtanak volna át többen rajta.

Bence csapata egyébként arra kérik a gyászolókat, hogy mindenki egy-egy nutellás palacsintát egyen versenyzőjük emlékére, hiszen Bencének is ez volt a kedvence.

Nutellás palacsinta (Fotó: Getty Images)

Nutellás palacsinta (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top