nlc.hu
Család

Tom Moore kapitány lánya visszaélt az apja nevével

A saját lánya élt vissza a hős veterán nevében létrehozott alapítvánnyal

Gyógyfürdőmedence komplexumot épített a hátsó kertjébe a karantén alatti adománygyűjtéséért elhíresült apja nevében a nő.

Emlékszel Sir Tom Moore-ra, akit még Erzsébet királynő is lovaggá ütött a karantén idején szervezett jótékonysági akciója miatt? Ő volt az a 100 éves veterán, aki csaknem 33 millió fontot (14,5 milliárd forintot) gyűjtött az állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére, mégpedig úgy, hogy a születésnapja előtt százszor körbejárta házának óriási kertjét. Ennek fejében kérte a donációkat, melyek többek között olyan személyektől érkeztek, mint Vilmos herceg. 

Sir Tom Moore

Sir Tom Moore kapitány (Fotó: Profimedia)

Tom Moore kapitány sajnos 2021-ben koronavírusban meghalt, a nevében létrehozott alapítvány azonban a mai napig fennáll. Ezt a lánya, Hannah Ingram-Moore kezeli. Csakhogy kiderült, hogy a nő nem igazán örökölte az apja becsületességét. 

Hannah és férje, Colin azt állították, hogy az alapítvány miatt szükségük van egy irodára a kertjükben. Az építkezésre az engedélyt és a pénzt megkapták (előbbit saját nevükben, utóbbit az alapítványéban kérték), majd felhúztak egy 90 négyzetméteres medencét, mellette öltözőkkel és mosdóval. 

Hannah Ingram-Moore

Hannah Ingram-Moore, Sir Tom Moore kapitány lánya (Fotó: Profimedia)

„A Captain Tom Alapítvány független megbízottjai soha nem voltak tisztában Mr. és Mrs. Ingram-Moore által az alapítvány nevében tett tervezési engedélyekkel. Ha tudták volna a független megbízottak, nem hagyták volna jóvá ezeket” – áll az alapítvány által kiadott közleményben.

Hannah még az év augusztusában indította el a terveket, amikor édesapja meghalt, mondván: sürgős szükségük lesz a helyre, ahol előadásokat tarthatnak, és emléktárgyakat állíthatnak ki. Bár erre megkapták az engedélyt, utólag visszavonták, miután kiderült, hogy egy komplett gyógyfürdőkomplexumot akarnak valójában megépíteni. Egy helyi lakos azt nyilatkozta a The Sunnak:

„Olyan, mintha azt gondolnák, hogy a jótéteményük feljogosítja őket bármire.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top