nlc.hu
Család

Hét hónapos terhesen versenyzett a golfozónő

Történelmet írt a golfozó, aki 7 hónapos terhesen indult az US Women’s Openen

Nem ritka, hogy valaki végiggolfozza a terhességét, de versenyezni kevesen szoktak.
terhes golfozónő

Bár a golf magányos sport, Amy Olson nem egyedül fog résztvenni a US Women’s Openen – számolt be a Daily Star.

A golfozó hét hónapos terhesen indul a héten megrendezésre kerülő versenyen. Olson még márciusban jelentette be, hogy férjével, Granttel első gyermeküket várják.

Közel két hónappal a szülés előtt Olson utoljára fog versenyezni, mielőtt világra hozná a kicsit. Ez minden bizonnyal nagy dolog lesz számára, de a sportág tágabb kontextusában is igazán történelmi pillanat, mivel korábban sosem versenyzett golfozónő ilyen előrehaladott állapotban.

Olson hat hónapos terhesen is versenyzett: a minnesotai Somerset Country Clubban, a US Women’s Openre való kvalifikáció során lenyűgöző teljesítményt nyújtva érmes is lett.

„Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, írtam néhány golfozónő ismerősemnek” – mesélte Olson a Golf Digestnek. „Megkérdeztem, hogy mikor hagyták abba a játékot, a legtöbben még simán golfoztak 25 hetesen”.

A sportoló ezután úgy volt vele, hogy akkor megpróbál kvalifikálni az Openre és ha sikerül, majd akkor eldönti, hogy mi legyen. Azt is hozzátette azonban, hogy ha nem ilyen presztízsű versenyről lenne szó, akkor már néhány hete biztosan abbahagyta volna a versenysportot.

„Több álmom is volt életemben. Az egyik az volt, hogy a lehető legmagasabb szinten profi golfozzak, de azt is tudtam mindig, hogy egyszer anya akarok lenni. Ez a hét most olyan, mintha ez a két álom találkozna” – részletezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top