nlc.hu
Család

Szalagot kötnek az anyák a táskájukra

Ezt jelenti, ha egy anya szalagot köt a táskájára

A szalagos mozgalmat Anna Mathur pszichoterapeuta és háromgyerekes anyuka indította útjára egy Instagram-poszttal.
Táskára kötött zöld színű szalag

Szülőnek lenni a világ egyik legcsodálatosabb dolga, de egyúttal rengeteg kihívást, stresszt és fáradságot is jelent. Biztosan lesznek olyan pillanatok, amikor egy szülő küszködik, magányosnak érzi magát, és egyszerűen csak szüksége van valakire, akivel beszélhet, és aki pontosan tudja, min megy keresztül.

Egy édesanya nemrégiben pontosan ebben a helyzetben találta magát, viszont nem volt körülötte senki, aki segíthetett volna rajta. Így jött az ötlet, hogy egymást támogassák a szülők, és ennek érdekében elindított egy mozgalmat.

A The Mum Ribbon Movement nevű kezdeményezést Anna Mathur pszichoterapeuta és háromgyerekes anyuka indította útjára egy Instagram-poszttal, ami hatalmas sikert aratott.

A mozgalom lényege, hogy egy szalagot kell a táskádra vagy a babakocsira kötni, ezzel jelezheted más anyáknak, hogy szívesen segítesz nekik, ha kell – legyen szó egy ölelésről, egy beszélgetésről vagy csak egy tiszta pelenkáról.

Bármilyen színű szalagot lehet használni, az is jó lesz, ami a fiókban hever, a lényeg ugyanaz: a szövetdarab jelzi, hogy a viselője nyitott a kedves szavakra és támogatásra, vagy képes kedves szavakat és támogatást nyújtani másoknak.

Anna szerint egyértelmű, hogy van igény a mozgalomra, mert a posztjára néhány óra leforgása alatt több ezren reagáltak, valamint több száz üzenetet és választ kapott olyanoktól, aki támogatják az ötletet.

„Őszintén hiszem, hogy a szalagok segíthetnek gördülékenyebbé tenni azokat a kínos és bizonytalan helyzeteket, amikor valakihez közeledünk, hogy felajánljuk a támogatásunkat. Ki tudja, milyen beszélgetések és kapcsolatok alakulhatnak ki?” – mondta az ötletgazda.

(Mirror)

(Kiemelt kép: Instagram/annamathur)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top