nlc.hu
Család

Fogyás nyershús-evéssel

Csak nyers húst eszik egy influencer, már 31 kilót fogyott

Mindent kipróbált, de neki semmi más nem vált be.
nyers hús,

Gyomorforgató módját választotta a fogyásnak egy 19 éves angliai lány. India Castley elmondása szerint már minden praktikát kipróbált a fogyása érdekében, ám semmit sem tudott leadni. Végső elkeseredésében megtalálta azt a módszert, amitől olvadnak róla a kilók: csak nyers húst eszik. India állítja, hatásos ez a diéta, ennek köszönhetően már 31 kilótól sikerült megszabadulnia.

Ám nem ő az egyetlen, aki “kőkori” étrendet választott. Korábban már beszámoltunk arról, hogy egy amerikai férfi is hasonló étrendre váltott: ő is csak nyers húson él, de ezt még “megfejelte” nyers tojással is. Ő azonban azért döntött a “kőkori” étrend mellett, mert szöget ütött a fejében az, hogy az ember az egyetlen élőlény a Földön, akinek meg kell főznie vagy sütnie az ételét, mielőtt elfogyasztja, ezért ő sem fog tovább bajlódni főzéssel, sütéssel. 

Van különbség férfiak és nők között, illetve az életkor előrehaladtával is bizonyos emésztési problémák lehetnek. Illetve egészséges és beteg csoportok között is különbséget kell tenni, hogy kinek lehet jó ez a nyers diéta. (…) Mindenféle szélsőséges étrend, meg mindenféle divatdiéta azért működhet, mert egy megszokott étrendtől elmozdulunk. Itt az a lényeg, hogy hosszútávon milyen tápanyagokat visz be, és ez milyen hatással van az ő szervezetére” – mutatott rá a Tények Plusznak nyilatkozó Dobák Zita, dietetikus, hozzátéve: “Vannak azonban jótékony hatásai, ha ilyen típusú ételeket eszünk (például a szusi vagy a tatárbifsztek), hiszen egy plusz ízélményt tud adni”.

A különleges ízek kedvelőinek ezeknél az ételeknél azért érdemes a szokásosnál körültekintőbbnek lenniük. Legyen szó diétáról, kihívásról, vagy éppen életmódváltásról, a szakemberek egyáltalán nem ajánlják a nyers hús fogyasztását.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top