nlc.hu
Család

Testével védte kisfiát az apa a rájuk zuhanó, égő kisrepülőgép elől.

Feláldozta magát kisfiáért az apa Börgöndön

Életveszélyes sérüléseket szenvedett vasárnap az a család, akikre Börgöndön zuhant rá egy égő kisrepülőgép.

A nyugat-magyarországi faluban élő házaspár és két gyermekük nem tudott elmenekülni a Börgöndön rendezett repülőnap balesete során felcsapó lángok elől. Fiuk már elhagyhatta a kórházat, a kislány és szülei azonban jelenleg is borzalmas fájdalmakkal, égési sérülésekkel küzdenek – írja a Blikk. A családot jól ismerik falujukban, és egy emberként szorítanak D.-ék felgyógyulásáért.

Helyszínelők a börgöndi repülőtérnél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én

Helyszínelők a börgöndi repülőtérnél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Iván a világ legrendesebb embere,

egész életében a munka és a család volt számára a legfontosabb. Ez a második házassága, ahogy a feleségének, a helyi postán dolgozó Andinak is. Bevallom, én még ilyen harmóniát senkinél nem láttam, mint náluk. Egyszerűen imádják egymást és a gyerekeiket. Mindenük a fiú és a kislány, tényleg lesik a gondolataikat. A baleset óta képtelen vagyok felfogni, hogy egy szempillantás alatt minden megváltozott, és ez a csupa szív, mindig mosolygós pár és a lányuk jelenleg is az életükért küzdenek – mondta egy közeli ismerős.

Iván kamionosként dolgozott, ünnep volt, ha közös programot tudott csinálni a családjával.

Amikor itthon volt, próbálták minél tartalmasabban eltölteni a közös időt. Úgy hallottam, hogy valami kastélyt vagy várat voltak megnézni, aztán hazafelé jövet az egyik gyerek meglátta az égen a repülőgépeket. Persze rábeszélték apjukat, hogy álljanak meg és nézzék meg közelebbről is a levegőben bemutatózó gépeket. Így kerültek a füves területre, ahova becsapódott a sportrepülő. Sírtam, amikor megtudtam, hogy Iván a saját testével védte a fiát, azért úszta meg ő könnyebb sérülésekkel

– mesélte egy helybéli asszony. Nagy valószínűséggel a fiú és apukája kint, míg a kislány és édesanyja az autóban voltak a tragédia pillanatában. Amint észlelték a felcsapó lángokat, rohanni kezdtek, de az égési sérüléseket sajnos így sem tudták elkerülni.

A börgöndi repülőnapon lezuhant és kigyulladt HA-RDM lajstromjelű T-28-as Trojan kisrepülőt a neves pilóta és oktató, Rózsavölgyi Vilmos emelte a magasba, vele tartott fia, Árpád is. Azt, hogy pontosan mi vezetett a tragédiához, jelenleg is vizsgálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top