nlc.hu
Család

Egymás utáni napokon szülte meg gyermekeit a kétméhű nő

Egymás utáni napokon szülte meg gyermekeit a nő, akinek két méhe van

A két kicsinek külön ünneplik majd a születésnapját.

Két kislányának egymást követő napon adott életet Kelsey Hatcher, aki egy nagyon ritka genetikai rendellenesség miatt két méhhel született. A kismama 20 órán át vajúdott az egyik alabamai egyetemi kórházában, az egyik gyermeke, Roxi kedd este jött világra, a testvére, Rebel mintegy 10 órával később, másnap reggel.

Az orvosok korábban azt mondták neki, hogyha várandós is lesz, valószínűleg el fogja veszíteni a babát, de szerencsére ő rácáfolt ezekre jóslatokra, korábbi terhességeiből három egészséges gyereket szült, az pedig, hogy egyszerre két gyermeket is hord a szíve alatt a két méhében, az most fordult elő először. 

„Legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ez megtörténik, de mindig is mindent megtettünk azért, hogy a két egészséges kislányunkat biztonságban a világra hozhassam, és a kórház is segített nekünk ebben” – nyilatkozta Hatcher, aki férjével azt tervezi, hogy lányaiknak két külön születésnapjuk lesz.

Két újszülött talpacskái

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

Ez a ritka veleszületett rendellenesség a nők mindössze 0,3 százalékánál fordul elő, annak az esélye pedig, hogy egyszerre legyenek várandósak két gyermekkel, csak egy az ötvenmillióhoz.

Néhány hónappal ezelőtt mi is írtunk már egy ilyen esetről, Madeline Kaklikos is két méhhel született, és februárban adott életet ikerfiainak, akik közül az egyikük mesterséges megtermékenyítés, a másikuk pedig természetesen fogant, és születésükig két külön méhben növekedtek. 

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top