nlc.hu
Család

Harry herceg Jamaicában parádézott

Csúnyán betett a monarchiának Harry herceg legújabb húzása

"Mekkora érzéketlenség ez Harry hercegtől!"- fakadt ki a brit riporter a hercegről készült friss fotókat látván.

A héten a Bob Marley életéről szóló One Love című film premierjére volt hivatalos Harry herceg és Meghan Markle. A házaspárt a Paramount Studio igazgatója, Brian Robbins hívta meg a vetítésre, akivel egyébként is jó kapcsolatot ápolnak. Brit lapok és pr szakértők szerint elképzelhető, hogy Harry és Meghan a stúdióhoz tartozó Nickelodeon gyerekcsatornára fognak tartalmat gyártani az Archewell alapítványuk nevében. Szükségük is lenne az új munkákra, mert a 2023-as év legnagyobb (média) veszteseinek választották meg őket.

De nem ez volt a legizgalmasabb hír a premierrel kapcsolatban. 

Meghan és Harry ugyanis mosolyogva pózoltak és kedélyesen elbeszélgettek Andrew Holness jamaicai miniszterelnökkel, aki köztudatottan monarchiaellenes. Holness 2022-ben azt mondta Vilmosnak és Katalinnak, hogy Jamaica ki fog lépni a Brit Nemzetközösségből és független, fejlett, virágzó országként fogja megvalósítani az álmait. A walesi hercegnek külön meg is jegyezte, hogy ő már nem lesz ott király. 

Harry herceg, Meghan Markle, Andrew Holness, Juliet Holness

Harry herceg, Meghan Markle, Andrew Holness, Juliet Holness (fotó: Profimedia)

Harry viselkedése több okból is aggályos. Egyrészt pont akkor pózol a monarchiaellenes elnökkel, amikor apja, a brit király kórházban van. Ez így meglehetősen érzéketlen. Annyit nem hallottunk tőle, hogy jobbulást kíván az apjának. Persze megtehette ezt privát módon, de tudjuk, hogy mindent kiszivárogtat, így az apjának is nyilvánosan üzent volna. Ő ilyen.

Másrészt köztudott, milyen sokat jelentett a Nemzetközösség a nagyanyjának, mi több, II.Erzsébet és Károly is arra számított, hogy Meghan és Harry kulcsszerepet vállal majd a monarchia és Karibi országok közötti kapcsolat ápolásában. Most mégis kedélyesen cseveg azokkal, akik lerombolnák a Nemzetközösséget”– fakadt ki Phil Dampier királyi szakértő, akit annyival kiigazítanánk, hogy egyes pletykák szerint küldött egy üzenetet az apjának.

Harry herceg, Meghan Markle, Andrew Holness, Juliet Holness

Meghan nagyon örült a találkozásnak. (fotó: Profimedia)

2012-ben egyébként még maga Harry képviselte II. Erzsébetet egy jamaicai út során. Ekkor készültek azok az ikonikus fotók, amelyeken Harry ésUsain Bolttal versenyt futnak, valamint a herceg Marley zenéjére táncol Kingstonban.

Harry herceg és Usain Bolt 2012-ben

Harry herceg és Usain Bolt 2012-ben. (fotó: Profimedia)

Ugyanakkor fontos megérteni a jamaicai nép álláspontját is. Marlene Malahoo Forte politikus úgy fogalmazott 2023-ban, hogy az országnak búcsút kell mondani egy olyan kormányzati formának, amely a gyarmatosítás és a transzatlanti rabszolga-kereskedelem fájdalmas múltjához kötődik. Ennek érdekében pedig népszavazásra kerül sor, várhatóan még 2024-ben.

Harry herceg Jamaicán

Harry herceg Jamaicán. (fotó: Profimedia)

Meghan és Jamaica

Meghan 2011-ben Jamaicában házasodott össze első férjével, Trevor Engelson filmproducerrel. De egy későbbi blogbejegyzésében arról is írt, hogy amikor 10 éves volt, az anyja elvitte őt egy jamaicaiak lakta nyomornegyedbe, hogy megmutassa neki, “milyen kemény tud lenni az élet”.

Meghan Markle és Trevor Engelson.esküvője Jamaicán 2011-ben.

Meghan Markle és Trevor Engelson esküvője Jamaicán 2011-ben. (fotó: Profimedia)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top