nlc.hu
Család

Exét zaklatta folyatosan

Egy év alatt több százszor zaklatta exbarátnőjét, lecsaptak rá a rendőrök

Képtelen volt beletörődni a szakításba.
zaklatás,

Egy 57 éves férfi rettegésben tartotta egykori, hajdúböszörményi barátnőjét. Eleinte még az újrakezdés reményében kereste fel az exét: meglepte a házánál, a munkahelyén, ajándékokat vitt és küldött a nőnek, többször is követte autóval. Az idővel azonban rájött, hogy minden próbálkozása hasztalan, mert nem akarja visszafogadni az egykori párja. Ám hiába közölte vele többször is az exe, hogy ne keresse, ne hívja, mégsem hagyta abba a reményvesztett férfi.

Tavaly azonban taktikát váltott: ajándékok és szerelmes vallomások helyett már fenyegető üzeneteket küldött és hagyott a nő postaládájában. Ráadásul az is előfordult – írja a police.hu –, hogy ezekhez különböző tárgyakat is mellékelt, mint például zöldséghámozót, kést vagy éppen csavarhúzót, de személyesen is többször megjelent exbarátnője házánál, munkahelyénél.

Egy év leforgása alatt több mint százszor ment hívatlanul a volt párja házához, közel negyvenszer a munkahelyéhez, körülbelül ötvenszer követte, és számtalan üzenetet, levelet küldött neki.

Az 57 éves férfit végül zaklatás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság bűnügyesei.

Hasonló esetekről amúgy már korábban is beszámoltunk. Nemrég egy debreceni nő ugyancsak ipari mennyiségű megkereséssel bombázta régi szerelmét: egy év alatt 588-szor hívta az exét és 500 SMS-t küldött neki. A férfi végül besokallt és feljelentette korábbi szerelmét. 

Ezek az esetek egyébként egyértelműen zaklatásnak minősülnek, mivel – mint erről korábban egy ügyvéd is megszólalt – itt az elkövető a sértett magánéletébe próbál önkényesen beavatkozni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top