nlc.hu
Család

Börgöndi repülőbalesetben sérült kislány gyógyulása

Már iskolába jár a börgöndi repülőbaleset kislány sérültje

Laura családjáért sokan összefogtak, Korda Györgyék is segítettek nekik.

A tavalyi börgöndi repülőnapon lezuhant és felrobbant egy 72 éves, Trojan típusú kisrepülőgép, két pilótája pedig meghalt. A repülőbaleset egy család parkoló autója mellet történt, miközben a szülők két kisgyerekükkel a légi bemutatót nézték. Az apa testével védte kisfiát, így ő könnyebb sérüléseket szenvedett, a 9 éves Laura viszont sokáig válságos állapotban volt a

Már iskolába jár a börgöndi repülőbaleset kislány sérültje

kigyulladt gép okozta égési sérülései miatt.

Karád polgármestere Schádl Szilárd a Blikknek elmondta, a baleset után még a környékbeli települések is összefogtak a családért.

„Már a kislány is visszamehetett az iskolába, talán már ki lehet jelenteni, hogy a körülményekhez képest az egész család jól van”

– mondta a polgármester. Az édesapa már dolgozik, az édesanya azonban még nem, mert

Laura még gyakran jár kezelésekre.

Egy gyógymasszőr rendszeresen, ingyen foglalkozik vele, a kislányra a legsúlyosabban sérült keze miatt további műtétek várnak, bőrátültetésekre is szüksége lesz. 

Tavaly év végén Karádon ismert zenészek, színészek – köztük a Korda házaspár is – fellépett, hogy a koncert bevételéből támogassák a családot.

„Könnybe lábadt a szemem, amikor megtudtam, hogy az édesapa a testével védte a gyerekét a tűztől: csodálatos, hogy mire képes a szülői szeretet! Úgy láttam, a kislánynak már szépen rendbe jöttek a sérülései, azzal az érzéssel jöttünk el, hogy újra sínen van az életük… persze, a lelki sebeket mi sem láthattuk”

– emlékezett Korda György.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top