nlc.hu
Baba

A börgöndi repülőbalesetben megégett kislány állapota

Sorozatos műtétek várnak még a börgöndi repülőbalesetben megsérült kislányra, évekbe telhet a felépülése

Még most is komoly küzdelem folyik a 9 éves Laura gyógyulásáért.
börgöndi tragédia

Hosszú és fájdalmas gyógyulás vár arra a kislányra, aki a börgöndi repülőnapon sérült meg, miután a családjuk mellett csapódott a földbe egy repülőgép – írja a Blikk. A 9 éves Laurát sokáig altatásban tartották; volt olyan nap, amikor többször meg kellett műteni. A két keze sérült meg a legsúlyosabban, még most is komoly küzdelem folyik a gyógyulásáért, de van esély arra, hogy teljesen rendbe jöjjön.

Szülei is megsérültek, amikor a repülő a légi parádét néző család kocsija mellé zuhant. Ugyan már hazakerültek a kórházból, de dolgozni még nem tudnak. A bulvárlap úgy tudja, az anyának kétnaponta kell kontrollra járnia az 50 kilométerre lévő kórházba. Vezetni nem tud, így külön sofőr viszi. A fuvarozással foglalkozó édesapa sem ülhet egyelőre a volán mögé.

Laura testvére könnyebb sérülésekkel megúszta, őt az édesapa a testével védte a tűztől

A Karádon élő család számára most gyűjtést indított a település polgármestere.

Mint azt korábban megírtuk, egy – bemutatót tartó – repülőgép zuhant le a börgöndi repülőnapon, szeptember 10-én. A szerencsétlenségben egy 67 éves és egy 37 éves férfi – Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád – vesztette életét. A szerencsétlenség esetleges okairól akkor Madas László, igazságügyi légi üzemeltetési szakértő is nyilatkozott. Szerinte az orsó nevű műrepülő figurának a földközelben történő végrehajtása nem sikerült, valószínűleg nem volt elegendő a beviteli sebesség az emelkedési szakasz után. Úgy vélte, nagyobb a valószínűsége az emberi hibának, mint a műszakinak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top