nlc.hu
Család
Nem volt hajlandó szexelni vele a férje, lombikkal lett gyerekük

Nem volt hajlandó szexelni vele a férje, mesterséges megtermékenyítéssel kellett teherbe esnie

Megdöbbentő ok miatt döntött egy házaspár a mesterséges megtermékenyítés mellett. Az 55 éves Melissa elmondása alapján férje nem volt hajlandó szexuális kapcsolatot létesíteni vele, ezért kénytelen volt lombikprogram segítségével teherbe esni.

Melissa élete külső szemmel már-már mesébe illő, hiszen van egy csodálatos gyermeke és egy férje, aki virágot visz neki, színházjegyekkel kedveskedik, és olykor még vacsorával is meglepi a családját. A feleség elmondása szerint még 30 év házasság után is csodálattal figyeli szavait. Úgy tűnik, a házaspárnak mindene megvan, ami a boldogsághoz kell, de ez csak a látszat. 

„Lombikra volt szükség, hogy megfoganhasson a lányunk” 

Melissa elmondása alapján más párokhoz képest ők egészen más okból döntöttek a lombikprogram mellett, ami sokak számára elég megdöbbentő lehet. Azt mondja, hogy kapcsolatukban egy nagy probléma van, ez pedig nem más, mint a szex. Férje – akit a névtelenség megőrzése érdekében Jonnak neveztek el –, már a megismerkedésükkor is alacsony libidóval rendelkezett, azonban a házasságukban több mint egy évtizede teljesen megszűnt a szexualitás. 

„A szex már a kezdetek kezdetén is ritka volt, és soha nem volt különösebben jó. Naivan azt feltételeztem, hogy idővel jobb lesz, azonban odáig fajult a dolog, hogy lombikprogramra volt szükség ahhoz, hogy megfoganjon szeretett lányunk” – mesélte Melissa a Daily Mailnek.

házasság

Férje nem volt hajlandó szexelni vele, ezért mesterséges megtermékenyítéssel kellett teherbe esnie (Fotó: Getty Images)

Jon nem volt hajlandó orvoshoz vagy terapeutához fordulni, így nem kapott hivatalos diagnózist, azonban arra a következtetésre jutottak, hogy aszexuális. Melissa szerint sokszor magában kereste a problémát, hiszen úgy gondolta, hogy nem elég vonzó, és ez áll annak hátterében, hogy férje nem szeretne vele szexuális kapcsolatot létesíteni. Jon sokszor hangoztatta, hogy felesége mennyire gyönyörű, azonban ez hatalmas nyomot hagyott az önbizalmán. 

Az évek során sokszor gondoltam arra, hogy elhagyom, de végül a férjem és a család iránt érzett szeretetem mindig felülmúlta a szexuális frusztrációmat

– mesélte Melissa, majd azt is hozzátette, miszerint sokáig dühös volt Jonra, hiszen beavatkozások sorát kellett kiállnia ahhoz, hogy teherbe essen. 

Hazudtak a szeretteiknek

„A családunk és a barátaink is úgy hitték, hogy a meddőség miatt döntöttünk a mesterséges megtermékenyítés mellett. Ez hazugság volt, amit azért találtunk ki, hogy ne kelljen szembenéznünk az igazsággal. Jon egyszerűen nem tudta rászánni magát arra, hogy olyan gyakran szexeljen velem, ami reális esélyt tud adni a teherbeesésre.”

Melissa azt mondja, hogy a mesterséges megtermékenyítés ötlete a férjében merült fel elsőnek. Az ötlet hallatán a feleség nagyon mérges lett és komolyan fontolóra vette, hogy elhagyja a férfit. 

„Mindketten tudtuk, hogy lehet gyermekem, hiszen elmondtam Jonnak, hogy néhány évvel a találkozásunk előtt, 21 évesen teherbe estem és átestem egy abortuszon. Semmilyen jel nem utalt arra, hogy Jonnak termékenységi problémája lenne. Nem mentünk el vizsgálatokra, mivel tudtuk, hogy a szex hiánya jelenti a problémát” – mondta, majd így folytatta: 

„Szánalmasan éreztem magam. Valahányszor beadtam magamnak hormonokat, dühös voltam Jonra, amiért keresztül kellett mennem ezen.”

Melissa úgy érezte, hogy lassan kezd kifutni az időből, így végül beleegyezett abba, hogy mesterséges megtermékenyítéssel foganjon meg a gyermeke. 2003-ban született meg kislánya, Rebecca, ezt követően pedig egy ideig úgy tűnt, hogy remek csapatot alkotnak férjével. 

Idővel egy harmadik fél is „belépett” a házasságba

„Ahogy Rebecca idősebb lett, egyre jobban tudatosult bennem, hogy vágyom a szexuális kapcsolatra” – emlékezett vissza Melissa, aki kezdetben megpróbálta elhessegetni a szexualitással kapcsolatos gondolatait, majd rá kellett jönnie, hogy nem szeretné így leélni az életét. Elmondása szerint minden egyes együttlét során úgy érezte, hogy férje pusztán kényszerből fekszik le vele. Körülbelül 40 éves lehetett, amikor viszonya lett az egyik kollégájával, ekkor pedig már 10 hónapja nem volt semmilyen szexuális kapcsolata férjével. 

„Amikor megérintett, ismét vonzónak éreztem magam. Ez ráébreszt arra, hogy az az állítás, miszerint Jon szexinek talált, csak hazugság volt, amit azért mondott, hogy jobban érezzem magam.”

Melissa viszonya egy hónapig tartott, azonban ez idő során ráébredt arra, hogy soha nem cserélné le a férjét egy szenvedélyes együttlétre. Jon azt állítja, hogy pusztán a felesége iránti érzései sokkal erősebbek, mint a vágy, éppen ezért párterápiára sem hajlandó elmenni. 

„Ezt csak néhány barátnőmnek meséltem el. Érdekes módon mindketten azt állították, hogy elcserélnék a saját, normális szexuális életüket egy olyan jó férjre, mint amilyen az enyém.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top