Egészség

Hideg sapka segít az elalvásban

Gyógyszermentes megoldást kínálnak az álmatlanságtól szenvedőknek. Mint sok minden más, ez a kérdés is fejben dől el.

Hideg sapka elalváshozNagyban befolyásolja ugyanis az alvás minőségét az agy hőmérséklete. Minél inkább csökken, annál kisebb lesz az aktivitása, tehát könnyebb lesz pihenni, hiszen nem tartanak majd ébren a gondolataid. Eddig ezt az állapotot főleg gyógyszerek segítségével tudták elérni, a Pittsburgh-i Orvosi Egyetem kutatói szerint azonban van más alternatíva is.

Kísérletük során kiválasztottak tizenkét inszomniával küzdő pácienst, és tizenkét egészséges embert, majd rájuk adtak egy-egy hideg vizes csövecskékkel átszőtt műanyag sapkát. Az eredmény magáért beszélt. Az álmatlan betegek tizenhárom perc alatt elszenderedtek, szemben a kontrollcsoporttal, ahol tizenhat percet kellett várni a pihentető álmokra. Dr. Eric Nofzinger szerint felfedezésük azért nagy áttörés, mert egy abszolút kockázatmentes módszert tudnak ajánlani azoknak, akiknek gondot okoz az elalvás.

A csodasapi nálunk ugyan még nem kapható, de ígérjük, beszámolunk róla, amint sikerült kipróbálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top