Egészség

Szülei kitartása mentette meg a halálra ítélt csecsemőt

Nem hallgattak az újszülött kisbabájuk halálát jósoló orvosokra, és jól tették...

Egy londoni kórház orvosai már lemondtak az újszülött Millie-ről, de a kislány szülei ragaszkodtak hozzá, hogy más szakemberek is megerősítsék a diagnózist. A birminghami kórház szakértők mégis operálhatónak nyilvánították a kislányt, és a műtét sikeresen le is zajlott.

Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

A család kálváriája akkor kezdődött, amikor Millie-nél már 20 hetes magzati korban egy ultrahangvizsgálat során szívbetegséget diagnosztizáltak, amely a szív bal kamráját érintette, és azt jelentette, hogy nem fejlődik megfelelően a szíve.

Később megállapították, hogy egy ritka szívbetegségben szenved, és nemcsak a szívével, hanem az artériákkal, és a tüdőbe vezető erekkel is probléma van. Az orvosok azt mondták, egy a millióhoz az esélye annak, hogy ilyen állapotban jöjjön világra egy csecsemő.

Millie végül alacsony, 2200 grammos születési súllyal világra jött, de nem volt elég erős ahhoz, hogy megműthessék. Az orvosok ekkor közölték a szülőkkel, hogy nem vállalják az operációt.

A pár azonban úgy döntött, a végsőkig harcol a gyermekért, aki egyébként már a nyolcadik a családban. Azóta már kétszer műtötték a kislányt, aki jelenleg is intenzív kezelésben részesül, és még további operációkon fog átesni, de az orvosok szerint nyár végén akár haza is vihetik a családjához.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top