Egészség

Rendszeresen és változatosan

A kiegyensúlyozott táplálkozáshoz érdemes megvalósítani ezt a két fontos irányelvet. Ne hagyjunk ki étkezéseket, és figyeljünk oda, hogy mit is eszünk.

Elindultunk otthonról, és kimaradt a reggeli, ebédre már megint pizzaszeletet vettünk, este pedig üres a hűtő…  Nemcsak bevásárlásainkat, hanem étkezéseinket is érdemes megtervezni.

Rendszeresen és változatosan

Ne maradjon el a reggeli!
Az első fontos lépés, hogy készüljünk elő este. Terítsünk meg, készítsük be a kávéfőzőt. Tegyük egy helyre a hűtőben a szükséges finomságokat, tegyük már az asztalra a gabonapelyhes dobozt, ne kelljen reggel keresgélni. Sokat számít, ha mindenkinek megvan a feladata reggel is.
Csináljunk kedvet a reggelizéshez! Néha elég a szépen elrendezett gyümölcs, zöldség vagy egy viccesen vágott kenyérszelet, hogy a legkisebbek is szívesen üljenek asztalhoz.

Vigyünk ebédet, de milyet?
Csomagolj házias finomságokat ebédre magadnak és a családodnak! Ha szendvicset csinálsz, tegyél bele könnyű felvágottat, sajtot, sok zöldséget, vagy készíthetsz padlizsánkrémet, tojáskrémet is előre.
Főzz úgy, hogy másnapra is jusson belőle egy könnyű ebédre való. Az előző napi sültet akár felhasználod a szendvicsekhez is. A tésztából készülhet gyors tésztasaláta. Csomagolj egészséges harapnivalót, gyümölcsöt, és ezzel csillapítsd az éhséged a főétkezések között.

Rendszeresen és változatosan

Könnyű vacsorák
Az igazi “könnyű vacsorát” gyorsan el tudjuk készíteni, tápláló, és nem fekszi meg a gyomrunkat. Készítsünk egytálételeket, tartalmas salátákat vagy finom leveseket. Használjunk sütőzacskót, így egyszerre elkészülhet a hús és a köret is, ráadásul plusz zsiradékot sem kell fölhasználnunk mindenhez.

Hagyjuk néha a menetrendet!
Alkalmanként ki kell lépni a mókuskerékből. Étkezéseinket is szervezhetjük nagyon tudatosan, de szükségünk van változatosságra is, maradjunk nyitottak az újdonságokra!
•    vigyük alkalmanként a reggelit az ágyba;
•    szervezzünk spontán grillpartit, akár csak a családnak;
•    menjünk piknikezni!

Kattints ide, ha további jó tippeket szeretnél kapni, és oszd meg velünk, te milyen lépéseket teszel a tudatos táplálkozásért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top