Egészség

Már októberben ünnepelni kezdte a karácsonyt a rákbeteg nő

A karácsony a kedvenc ünnepe, de előrehaladott betegsége miatt félő, hogy az idei ünnepet már nem éli meg. Családja és barátai épp ezért előre hozták neki a karácsonyt.

“Jó esély van rá, hacsak az Úr nem gondolja máshogy, hogy nem érem meg a karácsonyt. Pedig annyira szeretem a karácsonyt” – mondta Michelle Fadel az ABC News amerikai hírcsatornának azután, hogy október közepén karácsonyi díszbe öltöztette otthonát. “A legjobban azt szeretem benne, hogy összehozza a családokat, ilyenkor kicsit mindenki boldogabb. Csak ritkán látni ilyenkor morcos embereket.”

Már októberben ünnepelni kezdte a karácsonyt a rákbeteg nő

Michelle a csatornának elmondta azt is, hogy imád időt tölteni a gyerekeivel, az unokáival és a férjével. Jó ilyenkor kicsit megállni a nagy rohanásban, összeülni, enni és nevetni együtt.” Az 56 éves asszonyt 2010 augusztusában diagnosztizálták daganattal. Hiába kapta meg a szükséges kezeléseket, a betegség szétterjedt a szervezetében, a csontjaiba, a tüdejébe és az agyába is áttéteket adott.

Mikor az orvosok közölték velem, hogy a betegségem gyógyíthatatlan, úgy döntöttem hazajövök, és feldíszítem az otthonomat.” Néhány nappal később Michelle szomszédai is így tettek, így az utca mostanra komplett ünnepi díszben ragyog. Fadel elárulta, nagyon meghatotta a gesztus, majd hozzátette, nem aggódik amiatt, mit hoz a jövő. Ha meghalok, többé nem érzem majd a fájdalmat, vagyis így vagy úgy, de meggyógyulok majd. És ez örömmel tölt el.”

Olvass még többet a karácsonyról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top