Egészség

Az év legmeredekebb diétái

Legtöbben már kinézték valószínűleg maguknak a mindenre jó diétát, fogyókúrát, amibe jövő év elején belevágnak. A következő diétákat azonban egyáltalán nem ajánljuk egyik évben sem!

80/10/10 diéta

A diéta hívei szerint mindenkinek tökéletesen megfelelő, mivel az ideológia szerint ezen az étrenden élt az ember az ősidőkben, így ez a legmegfelelőbb étrend minden ember anatómiai felépítésének. Eszerint az ember alapvetően gyümölcsevő, némi zöldséggel kiegészítve, mindezt nyersen. Azért 80/10/10 a neve, mert a gyümölcsöket és zöldségeket úgy kellene ennünk, hogy a bevitt étel kalóriatartalmának 80%-a szénhidrát, 10%-a fehérje és 10%-a zsír. A napunk így a számolgatásról szólna, hogy vajon az a karfiol még belefér, vagy nem fér már bele a napi kvótánkba. Véleményünk szerint ez az egész egyszerűen összeegyeztethetetlen a mindennapi életvitellel….

Jégdiéta

Nagy népszerűségnek örvend – főleg a sztárvilágban – a jégdiéta, amiben cukormentes jégkásával és jeges vízzel égethetjük a zsírt. Az amerikai diéta hívei szerint a szervezet sok energiát használ fel a jég felmelegítéséhez és ez felgyorsítja az anyagcserét, a zsír pedig úgy olvad. Az étrendet kitaláló orvos kiszámolta, hogy egy liter jég kb. 160 kalóriát éget el, többet nem is szabad enni belőle, mert még a végén túlhűtjük a szervezetünket. Mellé persze nem ehetünk azt, amit akarunk , csupán párolt fehér húsokat, gyümölcsöket, zöldségeket javasolnak. Mindenesetre meggondolandó, hogy ennyi jeges innivalóval terheljük a szervezetünket!

Bélféregdiéta

Azért ezt senki sem gondolhatja komolyan. De az internet szerint mégis vannak emberek, akik maroknyi galandféregpetét esznek csak azért, hogy aztán kinevelgessék őket a beleikben. Mint valami jó háziállat, megakadályozzák aztán a tápanyagok felszívódását, és nem fogunk hízni, bármit és bármennyit is eszünk. Mit is lehetne ehhez hozzátenni? Tapsoljuk meg felállva ennek a módszernek a kitalálóját….

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top