Egészség

Kólikának diagnosztizálták a négy hónapos baba szívbetegségét – kis híján meghalt

Mielőtt a kisfiú kórházba került volna, édesanyja négy különböző orvosnál járt vele. Négy különböző diagnózist kapott.

Röviddel azután, hogy Carter kórházba került, mindenhonnan csövek lógtak ki belőle. Olyan volt az egész, mint egy rossz álom” – idézi a FoxNews amerikai hírcsatorna egy négy hónapos kisfiú édesanyját, Nikita Kilvingtont. A mindössze 20 éves anyuka azt mondja, már napokkal az összeomlását megelőzően is tudta, hogy Carterrel valami nincs rendben, csakhogy hiába vitte kisfiát orvoshoz.

Négy napon keresztül mást sem csináltuk, csak orvostól orvosig jártunk” – meséli Nikita, majd hozzáteszi, ezidő alatt négy, teljesen különböző diagnózist kaptak. „Az első orvos egyszerű kólikával diagnosztizálta Cartert, mikor másnap romlott az állapota, és visszavittem, már skarlát volt a diagnózis.” Nikita ezután másik orvoshoz vitte gyermekét, aki bakteriális fertőzésre gyanakodott.

A végén már egyáltalán nem hittem el, amit az orvosok mondanak nekünk. Valahogy sehogy sem akart összeállni a kép.” Nikita ekkor döntött úgy, hogy beviszi a leedsi kórházba Cartert, ahol rövid idő után kiderült, hogy egy meglehetősen ritka, veleszületett szívbetegség, az ALCAPA okozza a tüneteit.

carter diagnózis orvos szívbetegség

Kép forrása: FoxNews

A betegség miatt Carter bal koszorúértörzse a pulmonális artériából indul, ezért a kisfiún azonnali nyitott szívműtétet kellett elvégezniük az orvosoknak. „Carter állapota mostanra szerencsére stabil, de nem kívánom senkinek azt, amit a beavatkozás előtt éreztünk” – mondja Nikita, akinek az orvosok akkor azt mondták, 50-50 százalék az esélye annak, hogy kisfia túléli a műtétet.

Csak azért osztottam meg a történetünket, hogy emlékeztessem a hozzánk hasonló szülőket arra, ha a gyerekük egészségéről van szó, igenis hallgassanak a megérzéseikre, és ha szükségét érzik, keressenek fel vele egy másik orvost is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top