Egészség

Gyulladt fogínyre is van otthoni megoldás

A fogínygyulladás sokkal gyakoribb betegség, mint amennyire beszélünk róla. A tüneteke pedig sokrétűek lehetnek egészen fogíny duzzanatától, kipirosodásától akár a vérzésig is. Már az első tüneteket vegyük komolyan és kezeljük legalább természetes gyógymóddal otthon.

Az, hogy a fogínygyulladást mi okozza, nagyon sokrétű lehet: előfordul, hogy a stressz áll mindennek a hátterében, vagy egyszerűen genetikai örökségről van szó, esetleg helytelen táplálkozás az okozója. Mindenesetre léteznek természetes gyógymódok, amelyekkel sikeresen szüntethető meg az enyhe fogínygyulladás. Súlyosabb esetekben természetesen forduljunk szakemberhez, fogorvoshoz.

Aloe Vera

Az egyik legismertebb gyulladáscsökkentő növény az aloe vera. Jól alkalmazható fogínygyulladás vagy -vérzés esetén, hiszen antibakteriális hatású. Csökkenti tehát a gyulladást a fogínyen és a szájnyálkahártyán, illetve elűzi a kellemetlen leheletet is. Az aloe vera gélt egyszerűen masszírozzuk a gyulladt fogínybe és hagyjuk hatni legalább fél órát, majd mossuk le.

Mályva

A mályvakivonat is természetes segítség lehet fogínyvérzés esetén, hiszen nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású. Készítsünk mályvateát és a langyos főzettel öblögessünk.

Kókuszolaj

Szintén gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású a kókuszolaj, így ezt is sikeresen alkalmazhatjuk a szájüregi gyulladás esetén. Keverjünk össze két kiskanál kókuszolajat két kanál szódabikarbónával, és használjuk fogkrém helyett hetente legalább két alkalommal.

Kamilla

Az egyik legismertebb, hagyományos gyulladáscsökkentő növényünk. Antiszeptikus és gyulladáscsökkentő. A belőle készült főzettel naponta 2-3 alkalommal öblögessünk, egészen addig, míg a tünetek nem enyhülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top