Egészség

Egészségünkre! – a sós víz csodája

Léteznek természetes gyógymódok, melyeknek évszázadok óta birtokában vagyunk, mégsem mindig jut eszünkbe alkalmazni őket, ha baj van. Pedig sok esetben, mikor még nincs komoly probléma, ezek a nagyitól ellesett népi okosságok is csodákra képesek. Ilyen sokrétű segítség a sós víz is. Nézzük, mi mindenre jó!

Torokfájás

Nyáron leginkább az irodában, otthon vagy az autóban állandóan működő légkondi okozhat torokfájást, megfázásos tüneteket. Ha nincs komoly baj, nagyszerű segítség lehet a sós vizes gargarizálás. Enyhíti a torokfájdalommal, irritációval járó egyéb tüneteket. Persze a probléma okozóját nem szünteti meg, éppen ezért csak a torokfájás első pár napjában alkalmazzuk, ha gyors eredményt szeretnénk elérni. Több nap után, ha még mindig fennállnak a panaszok, természetesen forduljunk orvoshoz. A sós vizet ne nyeljük le!

Sebfertőtlenítés

Kisebb konyhai balesetek esetén, ha megvágjuk az ujjunkat, és nincs otthon egyéb fertőtlenítő, nyugodtan használjunk langyos, sós vizet. Tökéletesen fertőtleníti majd a kisebb sebeket.

Ödéma ellen

Az estére feldagadt, bevizesedett lábakkal csodát tehet egy sós vizes lábfürdő. Elvezeti a feleslegesen felgyülemlett folyadékot, és méregtelenít is egyben.

Bőrtisztítás

Kevés vízzel elkevert só  segít eltüntetni az arcbőrt elcsúfító pattanásokat is. Vigyük fel a problémás részre, és hagyjuk megszáradni. Eltünteti a gyulladt pattanásokat és feszesebbé teszi a bőrt is.

Orrdugulásra

A bedugult orr leghatékonyabb tisztítása sós vízzel történhet. Ez lehet természetesen tengervíz is, de otthon is elkészíthetjük a sós-langyos oldatot, amelyet felszippantva kidugíthatjuk orrjáratainkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top