nlc.hu
Egészség

Haspuffadás és a hormonok

Alvássegítő hormon segít búcsút inteni a haspuffadásnak

Abbey Sharp dietetikus szerint az egyik népszerű alvást segítő hormonnal búcsút inthetünk a kellemetlen puffadásnak.

Abbey Sharp a puffadás ellenszereként egy olyan táplálékkiegészítőt nevezett meg, melyet a hétköznapok során igen sokan használnak, elsősorban alváskönnyítőként. Ez pedig nem más, mint a melatonin.

„A melatonint mindenki alvást segítő hormonként emlegeti, amit általában akkor szednek az emberek, ha nehezen tudnak elaludni. De ez a népszerű alváskönnyítő jótékony hatással van a bélrendszerre is. Egy tanulmány kimutatta, hogy 3 milligramm melatonin lefekvés előtti bevétele csökkenti a nők hasi feszülését, fájdalmát és rendellenes bélműködését” – mondta Sharp.

Haspuffadás és a melatonin

(Fotó: Getty Images)

A haspuffadás emésztési zavarból fakadó probléma, aminek hátterében a belekben történő fokozott gázképződés áll. A tünet általában bizonyos ételek fogyasztását követően, esetleg stressz hatására jelentkezik, amit hasfájás, kellemetlen feszítő érzés, illetve erős teltség érzés is kísérheti, szóval, ha eleged van ebből az állapotból, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod a melatonint.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top