Egészség

Fertőzött víz miatt bezártak egy bölcsődét és egy óvodát Budapesten

Ismeretlen anyag kerülhetett az ivóvízbe. Majdnem két hét után nyithatnak ki ismét.

Két nappal az évkezdés után, szeptember 4-én bezárták a XVII. kerületi Csicsergő Óvodát és a Gólyafészek Bölcsődét.

A Rákosmenti Önkormányzat közleménye szerint műszaki meghibásodás történt, és a gyerekek biztonsága érdekében átmenetileg bezárják az óvodát és a bölcsődét. A gyerekeket más intézményekben helyezték el.

A Rákosvidék információi szerint a probléma a vízhálózatot érintette, valamilyen ismeretlen anyag kerülhetett az ivóvízbe.

Horváth Tamás alpolgármester az Indexnek azt mondta, hogy az épületben a melegvíz-előállító rendszer hibásodott meg szeptember 3-án, ezért egy lajtos kocsival és palackozott ásványvizekkel oldották meg a vízellátást.

Az alpolgármester szerint a vízben valóban találtak szennyeződést, de ennek mértéke a határérték alatt volt. A gyerekek és a dolgozók biztonsága érdekében mégis az intézmény bezárása mellett döntöttek.

Az elmúlt napokban átmosták a rendszert, és több laborvizsgálat is negatív eredményt mutatott ki. Ezért a bölcsőde és az óvoda hétfőn, szeptember 16-án újra kinyithat.

(Kiemelt kép: nlc. Forrás: Rákosmenti Bölcsődék, csicsergoblog17)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top