Egészség

215 kilót ledobott, majd lefutotta a maratont

2015-ben még azt mondták neki orvosai, ha nem kezd sürgősen szigorú diétába, néhány éven belül meg fog halni. Ehhez képest most 6 óra alatt teljesítette a detroiti maratont.

A most 43 éves Carlos Orosco 4 évvel ezelőtt még 294 kilogramm volt, mire orvosa közölte vele, azonnal szigorú diétára van szüksége, különben 3 évet sem él meg. A férfi akkor megfogadva a szakember tanácsát, letette az alkoholt, a gyorséttermi ételek helyett pedig egészséges menüre váltott, miközben átesett egy gyomorszűkítő műtéten.

Mindezek kiegészítéseként kezdett edzeni, miután egy barátja figyelmébe ajánlotta az egyik helyi futóklubot – meséli el a történetet a Detroit Free Press, hogyan szabadult meg a férfi az évek alatt 215 kilótól. Carlos Orosco a most hétvégén rendezett maraton után elmondta, szeret sportolni, számára a futás igazi közösségi élmény, amivel szintén az a célja, hogy még sokáig éljen egészségesen.

(Képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top