Egészség

Négyszeresére emelte a szájmaszk árát az egyik webáruház

Hatalmas a kereslet, és emelkedtek a beszállítói árak.

Mióta a Kínából induló koronavírus rohamosan terjedni kezdett, hatalmasat ugrott Magyarországon is a szájmaszkok iránti kereslet. Bár nálunk egyelőre nincs koronavírusos beteg, számos patikában hiánycikk lett a szájmaszk.

A 444 utánanézett, hogy néhány webáruházban még kapható szájmaszk, de van, ahol a januári 25 forintos ár helyett négyszeres összegért, 100 forintért kínálják.

A gyógyászati termékeket forgalmazó Medigor webshopjában már a nyitólapon is olvasható:

„Áruházunkba a megszokott rendelésszám sokszorosa érkezett az elmúlt héten, ezért a kiszállítások jelentősen lelassultak. Tájékoztatjuk, hogy a szájmaszkokat tartalmazó rendelések kiszolgálása rendkívüli módon lelassult.”

A lap érdeklődésére a cég azt válaszolta, hogy a beszállítói árak növekedése miatt emelték az eladási árat.

Egészségügyi védőmaszkokat készítenek a fogvatartottak a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben 2020. február 1-jén (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

A szájmaszkokat amúgy változatos áron kínálják a neten: van, ahol 200-300 forintot is elkérnek egy darabért, de akad még olyan oldal, ahol 25 forint az egységár, bár azt nem tudni, tényleg van-e nekik készleten.

A járvány elleni védekezés részeként a hazai büntetés-végrehajtásban a fogvatartottak is átálltak a szájmaszkok gyártására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top