Egészség

Netes komment miatt fordult bírósághoz a fogorvos, pert nyert

Az hagyján, de az álneves kommentelő kilétét is megkaphatja.

Az Ubergizmóra hivatkozva írja a HVG, hogy egy ausztrál fogorvost annyira rosszul érintett, hogy valaki negatív véleményt írt róla az interneten, hogy bírósághoz fordult, a testület pedig neki adott igazat. A sztori érintheti a Google-t is, illetve a kritikát megfogalmazó felhasználót.

A doktor azért ment a bírósághoz, hogy azonosítani tudjon egy, a munkájáról rendkívül negatív véleményt író kommentelőt. A CBsm23 nevű felhasználó a fogorvos Google-ös adatlapján hagyott olyan visszajelzést, melynek következményeként kevesebben fordultak meg a rendelőben, a férfinak tehát bevételkiesése keletkezett.

Fotó: Profimedia

Matthew Kabbabe először a Google-nél kopogtatott, hogy árulják el a felhasználó kilétét, de a keresőcég elhajtotta a fogorvost. Mivel Kabbabe nem tudott feljelentést tenni, bírósághoz fordult, hogy egy független testület mondjon ítéletet, illetve intézkedjenek, ha szükséges. A bíróság a fogorvosnak adott igazat, és arra kötelezték a Google-t, hogy adjanak ki információkat (például IP-cím), melyek alapján azonosítani lehet a kritika szerzőjét. Egyelőre nem derült ki, kiről van szó, de Kabbabe ügyvédje elképzelhetőnek tartja, hogy egy konkurens fogorvos, esetleg egy volt alkalmazott akart rosszat tenni ügyfelének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top