Egészség

180 diák lett rosszul: vírus miatt zárt be egy nyíregyházi iskola

Nagy valószínűség szerint calicivírus okozhatta a gyerekek rosszullétét a nyíregyházi iskolában.

Péntekre és hétfőre rendkívüli tanítási szünetet hirdetett a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola igazgatója, mert közel 180 gyereknél jelentkeztek calicivírus-fertőzésre utaló, hányással és hasmenéssel járó tünetek.

A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola épülete a Selyem utcában.MTVA Fotó: Váli Miklós

A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola épülete a Selyem utcában.
MTVA Fotó: Váli Miklós

A nyíregyházi iskola felvette a kapcsolatot a népegészségügyi szolgálattal, azóta meg is tették a szükséges óvintézkedéseket, hogy megállítsák a vélhetően calicivírus-fertőzést. A népegészségügyi szolgálat egyenként felvette a kapcsolatot az érintett családokkal is, ám az iskolát nem ők záratták be, hanem az intézmény vezetője döntött így, saját igazgatói hatáskörben.

Kórházba egyelőre egyetlen gyermek sem került a kimagasló zenei oktatásáról, és nemzetközi szinten is sokszorosan díjnyertes kórusáról ismert iskolából. Mivel a calicivírus rövid lefolyású betegséget okoz, abban bíznak, hogy a hétvégén minden gyerek meggyógyul, a fertőzés nem terjed tovább, így kedden folytatódhat a tanítás.

(via Szabolcsihír)

Még több hír az nlc.-n az országban jelenleg is fertőző vírusokról és betegségekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top