Egészség

Jelentősen csökkent a halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések száma a briteknél

A királyság bizakodó, de egyelőre nem enyhítenek a korlátozásokon.
Csökkent a halottak száma Nagy-Britanniában

A hétfőn ismertetett legújabb statisztika szerint jelentősen csökkent az új koronavírus okozta halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések napi száma Nagy-Britanniában.

A brit egészségügyi minisztérium hétfő délutáni bejelentése szerint az elmúlt 24 órában 449 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz. Ez a halálozások számának legalacsonyabb napi növekedése az utóbbi két hétben.

A nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta az egy napon belüli halálesetek eddigi legmagasabb száma 980 volt, március 9-én.

A brit szaktárca hétfői tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 16.509-en haltak meg a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségben.

Az ismertetés szerint a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 4676-tal emelkedett.
Egy nappal korábban 5850, két napja 5526 új fertőzésről számoltak be a brit hatóságok.

Nagy-Britanniában hétfőig 501.379 szűrővizsgálatot végeztek és 124.743 emberről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal. Jelenleg 17.971 beteget ápolnak kórházban.

Rishi Sunak pénzügyminiszter, aki a kormány részéről volt jelen a Downing Street-i sajtótájékoztatón, kijelentette: a folyamatok bizakodásra adnak okot, de a járvány megfékezését célzó korlátozásokat csak akkor lehet enyhíteni, ha már elhárult a betegség újbóli kiugró ütemű terjedésének veszélye.

Hétfőn a brit uralkodó férje, a 99. életévében járó Fülöp edinburghi herceg személyes üzenetben köszönte meg a koronavírus-járvány megfékezésén dolgozóknak áldozatos helytállásukat.

Az udvar által közzétett hétfői üzenetében köszönetet mondott azoknak is, akik biztosítják az életfontosságú infrastruktúrák működésének folyamatosságát, kiemelve az élelmiszerek gyártásában és elosztásában dolgozókat, a postai és csomagkézbesítő szolgálatok munkavállalóit és azokat, akik gondoskodnak a kommunális hulladék elszállításáról.

Fülöp 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől, és azóta most először szólalt meg a nyilvánosság előtt.

(MTI)

(Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top