Egészség

7 kilót már le is adott Magyarország legtúlsúlyosabb embere, Géza

A 299,7 kilós Géza terve az, hogy a következő két évben 200 kilótól szabadul majd meg.
Géza a Prader Willi szindróma miatt túlsúlyos

Rácz Géza mindössze 17 éves, ám fiatal kora ellenére már most közel 300 kilót nyom; ezzel pedig ő az ország legtúlsúlyosabb embere. Géza alig két hete a Borsnak elárulta, hogy egy veleszületett betegséggel, az úgynevezett Prader Willi szindrómával küzd, aminek következtében az agya nem képes jelezni a jóllakottság érzését.

Géza a lapnak beszélt arról is, hogy a betegség miatt többször megpróbált már öngyilkos lenni, végül a hit volt az, ami erőt adott neki a folytatáshoz. A fiatal fiúnak, aki a súlyproblémái miatt a tanulmányaival sem tud úgy haladni, ahogy szeretne, az a terve, hogy a következő két évben 200 kilótól szabadul meg. A terv megvalósításához Schobert Norbitól kért segítséget, aki szinte azonnal felkereste a túlsúlyos kamaszt.

„Az ő esetében nem az a tét, hogy megéri-e az apaságot, vagy fel tudja-e építeni a saját családi házát, hanem az, hogy egyáltalán megéri-e a holnapot” – mondta el Norbi Géza esetéről, majd hozzátette, a fiúval abban állapodtak meg, hogy a következő egy hónapban biztosítja a fiúnak a napi ötszöri étkezést és az orvosi hátteret.

A fitneszguru szerint az edzés majd csak azután kezdődhet Géza számára, ha megszabadult 80-90 kilótól. A túlsúlyos fiatal pedig úgy tűnik, jó úton halad, a Bors ugyanis most arról ír, hogy egy hét alatt 7 kilótól sikerült is megszabadulnia.

Olvass még többet extrém fogyásokról az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top